SKINULI MU PERIKU: Pogledajte hapšenje agenta CIA u Moskvi
Foto: Youtube

SKINULI MU PERIKU: Pogledajte hapšenje agenta CIA u Moskvi

Planeta -
Fogla, s plavom perikom na glavi i kačketom, privela je ruska Federalna služba bezbednosti pri pokušaju da vrbuje saradnika jedne ruske specijalne službe za špijuna

MOSKVA - Na internetu je objavljen snimak hapšenja trećeg sekretara političkog odeljenja američke ambasade u Moskvi Rajana Kristofera Fogla pod optužbom za špijunažu.

Podsetimo, Fogla, s plavom perikom na glavi i kačketom, privela je ruska Federalna služba bezbednosti pri pokušaju da vrbuje saradnika jedne ruske specijalne službe za špijuna, a nakon višesatnog ispitivanja predat je američkoj ambasadi.

Ruska kontraobaveštajna služba Fogla je odmah proglasila agentom CIA iako američke vlasti to nisu potvrdile. Kod njega su pronašli specijalna tehnička sredstva, pisane instrukcije za vrbovanog ruskog specijalca, veliku količinu novca, nož, kao i perike, maskare i druge potrepštine za promenu izgleda. U pismu napisanom na ruskom jeziku, koje je američki agent imao kod sebe, navodi se da će ruskom doušniku za saradnju biti plaćeno milion dolara plus bonusi.

http://www.youtube.com/watch?v=gJDJp9J7Nxc

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track