POSLE PREOKRETA: Rafael Nadal u polufinalu pobedom protiv Dimitrova
Foto: Reuters

Australijan open

POSLE PREOKRETA: Rafael Nadal u polufinalu pobedom protiv Dimitrova

Tenis -
Nadal u Melburnu pokušava da osvoji svoju drugu titulu, ukupno 14. grend slem trofej u karijeri, čime bi se izjednačio s legendarnim Amerikancem Pitom Samprasom

MELBURN - Prvi teniser sveta Španac Rafael Nadal plasirao se danas u polufinale Otvorenog prvenstva Australije u Melburnu, pošto je pobedio 22. igrača sveta, Bugarina Grigora Dimitrova, sa 3:1 u setovima (3:6, 7:6, 7:6, 6:2).

Nadal se tokom meča mučio sa žuljevima na levom dlanu, zbog čega je u više navrata tražio pomoć lekara, a do pobede je došao za tri sata i 37 minuta.

Dimitrov je osvojio prvi set zahvaljujući brejku u drugom gemu, ali je nakon toga Španac preokrenuo, posle velike borbe osvojio je naredna dva seta posle taj-brejka. U drugom je bilo 7:3, a u trećem 9:7. On je nakon toga bez većih problema osvojio četvrti set i posle četiri meč lopte pobedio.

Dimitrov pre ovog turnira nikada nije prošao treće kola nekog grend slem turnira i najverovatnije će ući među 20 najboljih tenisera na ATP listi, prvi put u karijeri.

Nadal u Melburnu pokušava da osvoji svoju drugu titulu, ukupno 14. grend slem trofej u karijeri, čime bi se izjednačio s legendarnim Amerikancem Pitom Samprasom.

Australijan open je jedini grend slem turnir koji Nadal nije osvojio barem dva puta. On će u polufinalu igrati protiv pobednika meča četvrtog tenisera sveta, Britanca Endija Mareja, i Švajcarca Rodžera Federera, šestog na ATP listi.

Nadal je do sada 18 puta igrao sa Marejom i zabeležio 13 pobeda, ali je poslednja dva duela dobio Britanac. Sa Federerom je igrao 32 puta i pobedio u 22 duela, od kojih i četiri poslednja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track