POTRAGA ZA TAHOGRAFOM: Vozač vozio kao lud?
Foto: BETA AP

Uzrok nesreće nepoznat

POTRAGA ZA TAHOGRAFOM: Vozač vozio kao lud?

Crna Hronika -
Osnovni državni tužilac u Kolašinu Vojislav Grujić naložio je da se na mestu saobraćajne nesreće pronađe tahograf, digitalni uređaj, na osnovu kog se može utvrditi uzrok nesreće

PODGORICA - Crnogorska policija i drugi nadležni organi još ispituju šta je bio uzrok teške saobraćajne nesreće autobusa sa rumunskim turistima, u kojoj je poginulo 18, a povređeno 29 putnika.

Još nije pouzdano utvrđeno ni ko je upravljao autobusom u trenutku nesreće, pošto su bila dva vozača, jedan od njih je sa legitimacijom rumunske policije. Jedan od vozača je stradao.

Lakše povređeni putnici su dali kontradiktorne iskaze i o tome kako je izgledala osoba koja je vozila autobus, kao i o tome da li je vozač neposredno pre nesreće vozio brzo ili nije.

Prema medijskim navodima, većina putnika koji su dali izjave, tvrdi da je vozač autobusa vozio brzo. Jedan od njih je, štaviše, rekao da je "vozio kao lud". Osnovni državni tužilac u Kolašinu Vojislav Grujić naložio je da se na mestu saobraćajne nesreće pronađe tahograf, digitalni uređaj, na osnovu koga se može utvrditi uzrok nesreće.

Pretpostavlja se da se tahograf nalazi u provaliji, na lokaciji gde se autobus survao sa mosta zvanog Grlo. Povređeni i stradali putnici su u utorak rumunskim vojnim avionima prevezeni u Bukurešt. Vlada Crne Gore proglasila je 26. jun za Dan žalosti zbog stradanja rumunskih turista. Rumunska vlada zahvalila je crnogorskoj vladi zbog napora koje su u spasavanju i medicinskom zbrinjavanju povrijeđenih rumunskih turista iskazali vlada, policija, medicinsko osoblje, ali i sami građani Crne Gore.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track