Prijateljski doček za Vučića u džamiji, katerdali i sabornoj crkvi u Sarajevu!
Foto: TANJUG

Srdačno

Prijateljski doček za Vučića u džamiji, katerdali i sabornoj crkvi u Sarajevu!

Politika -
Izgradnja poverenja između nas, između naših naroda i građana je nešto što je najvažnije i to predstavlja neko novo vreme, kao i iskrenost u odnosima, poručio srpski premijer
1 / 6 Foto: REUTERS

SARAJEVO - Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić tokom današnje posete Sarajevu prošetao je Baščaršijom i obišao Gazi Husrev-begovu džamiju, Katedralu Srca isusova i Sabornu crkvu. Prilikom posete džamiji, Vučić je rekao da je impresioniran tom građevinom i da je poslednji put u Sarajevu bio davne 1990, ali da će "ako Bog da dolaziti češće ubuduće".

Vučić je i prilikom boravka u Katedrali izrazio zadovoljstvo zbog dobre očuvanosti te građevine uprskos njenoj starosti. U Sabornoj crkvi su zvona zazvonila prilikom dolaska Vučića, a grupa vernika ga je oduševljeno dočekala. Nakon kratkog razgovora sa sveštenicima Vučić je izjavio da je zadovoljan susretima s predsedavajućim Veća ministara BiH Vjekoslavom Bevandom i članovima Predsedništva BiH. On je kazao da je sa tim zvaničnicima razgovarao o konkretnim temama, "šta, kako i na koji način unaprediti u odnosima dve zemlje".

Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba

"Razgovarali smo racionalno, razumno, veoma civilizovano i spomenuli smo jednu ključnu reč, a to je poverenje. Izgradnja poverenja između nas, između naših naroda i građana je nešto što je najvažnije i to predstavlja neko novo vreme, kao i iskrenost u odnosima", kazao je Vučić. Naglasio je da nije došao u Sarajevo da bilo koga obmanjuje, da govori neke stvari koje u Beogradu ne govori.

"Naprotiv, sve što kažem u Beogradu, kažem i u Sarajevu, a to i jeste osnova poverenja", rekao je. Vučić je istakao da je došao kao prijatelj, i da će i otići kao prijatelj, "uveren da će goste odavde sačekati u najboljoj prijateljskoj atmosferi u Beogradu i u bilo kom delu Srbije".

Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba

"Drago mi je što ovi ljudi baštine našu tradiciju, što čuvaju našu veru, što okupljaju vernike. Zahvalan sam im na dočeku, bio sam divno dočekan u katedrali i džamiji i mislim da su to dobre poruke, i ako ne možemo u ovom trenutku da imamo dovoljno ljubavi, možemo da imamo dovoljno poštovanja i poverenja jedni prema drugima", kazao je Vučić na kraju šetnje i obilaska verskih objekata u Sarajevu.

http://www.youtube.com/watch?v=MDUozLnZHx8

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja