PROPEVAO: Oliver Dulić saslušan u policiji!

PROPEVAO: Oliver Dulić saslušan u policiji!

Politika -
Bivši ministar životne sredine i prostornog planiranja saslušan je u policijskoj stanici „29. novembar“ zbog sumnje da je iz budžeta nenamenski potrošio oko 47 miliona dinara

BEOGRAD - Preslišavan.Oliver Dulić, bivši ministar životne sredine i prostornog planiranja, juče je saslušan u policijskoj stanici „29. novembar“ zbog sumnje da je za vreme njegovog mandata iz budžeta nenamenski potrošeno oko 47 miliona dinara. Dulić je u policiji proveo oko dva sata, ali je zato punih pet sati potrošio na to da novinare Kurira ubedi da tamo uopšte nije bio!- Dulić je došao u policijsku stanicu oko podneva i sa sobom poneo gomilu nekih papira. Na pitanja je odgovarao nemušto. Čovek je stalno zamuckivao. Bio je veoma neubedljiv u svojoj odbrani. Mogu vam reći da ovo neće biti njegov jedini odlazak u policiju. Dulić će biti pozivan na informativne razgovore u vezi s drugim spornim poslovima u ministarstvu na čijem čelu je bio - navodi naš sagovornik iz policije.Reporteri Kurira čekali su Dulića ispred policijske stanice baš u vreme kad je davao iskaz policijskim inspektorima. Međutim, nismo uspeli da ga fotografišemo jer je bivši ministar, čim je saznao da su stigli novinari, oko 14 sati izašao na sporedni izlaz, a ispred stanice ostavio automobil kojim je došao („škoda superb“ bordo boje, subotičke registracije)! Pošto je Dulić krišom izašao iz policije, njegov poznanik je došao da odveze automobil kako bi zataškao trag.Dulić je za Kurir potvrdio da je juče bio u policiji, iako se pre toga čvrsto držao priče da nogom nije kročio u policijsku stanicu, tvrdeći čak da je u to vreme bio u bolnici i da to može da dokaže lekarskim nalazima koje je potpisivao! Na kraju je ipak rekao:- Pozvan sam kao građanin zbog mogućih saznanja da je Fond za zaštitu životne sredine u protekle dve godine, potpisujući ugovore sa svim medijskim kućama u Srbiji, kršio zakon. Imao sam prilike da državnim organima saopštim da su svi projekti s medijskim kućama urađeni po zakonu i da nije bilo nikakvih nepravilnosti. U celokupnom svom radu nisam prekršio zakon niti sam nešto stekao nezakonito. Ceo ovaj proces smatram obračunom vlasti s jednim medijem koji nema nikakve veze s mojim radom - kazao nam je Dulić.

12:00 Dulić je bordo škodom stigao u stanicu „29. novembar“
12:00 Dulić je bordo škodom stigao u stanicu „29. novembar“

14:05 Dulićev poznanik dolazi po automobile
14:05 Dulićev poznanik dolazi po automobile

14:08 Dulićev poznanik odvozi bordo škodu
14:08 Dulićev poznanik odvozi bordo škodu

I Čeda Jovanović bio u stanici policije?!Zanimljivo je da policijsku stanicu „29. novembar“, u trenutku kad je Dulić saslušavan, posetio i lider LDP Čedomir Jovanović. U LDP Kuriru je rečeno da je lider njihove stranke u policiji bio na prethodno zakazanom radnom sastanku u vezi s njegovim obezbeđenjem.- Na poziv policije Čedomir Jovanović je otišao u stanicu „29. novembar“ kako bi razgovarao o načinu na koji bi njegovo obezbeđenje moglo da se poboljša. Policija ima neke nove informacije u vezi s rizikom po njegovu bezbednost i ovo je bio samo jedan u nizu sastanaka na tu temu. Ljudi koji čuvaju Čedomira potpuno profesionalno obavljaju svoj posao, bez obzira na sve političke nesuglasice sa šefom policije i BIA - istakli su u LDP.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track