RAZBILI IH NA KUĆNOM PRAGU: Francuska deklasirala Dansku i preotela joj tron

FINALE EVROPSKOG PRVENSTVA

RAZBILI IH NA KUĆNOM PRAGU: Francuska deklasirala Dansku i preotela joj tron

Ostali sportovi -
U finalu je izostala drama pošto su “trikolori” bili dominantni od prvog do poslednjeg minuta. Danska nije imala odgovor za superiornu igru Francuza, koje je predvodio Gigu sa 10 golova.

HERENING – Rukometna reprezentacija Francuske novi je prvak Evrope. Francuzi su u velikom finalu Evropskog prvenstva deklasirali domaćina i branioca titule Dansku sa ubedljivih 41:32 (23:16) i osvojila treću titulu prvaka kontinenta. U finalu je izostala drama pošto su “trikolori” bili dominantni od prvog do poslednjeg minuta. Danska nije imala odgovor za superiornu igru Francuza, koje je predvodio Gigu sa 10 golova. Porte je dodao devet, sedam je dao Abalo, šest Narsis, a pet MVP prvenstva Nikola Karabatić. Na drugoj strani Hansen je bio najefikasniji sa devet golova, dok je Lindberg postigao šest. Francuska je u toku meča nekoliko puta imala dvocifrenu prednost pa je na kraju više nego zasluženo objedinila titule svetskog i evropskog prvaka.

Francuska je oborila rekord po broju datih golova u finalu, a imala je procenat šuta više od 70 odsto. Bronzanu medalju osvojila je Španija koja je savladala Hrvatsku sa 29:28.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track