SLOVENIJA IMA NOVA PRAVILA ZA ULAZAK U ZEMLJU: Posebna ograničenja za 3 države, a evo ko sve mora da pokaže negativan test
Foto: EPA/GYORGY VARGA

od 15. marta

SLOVENIJA IMA NOVA PRAVILA ZA ULAZAK U ZEMLJU: Posebna ograničenja za 3 države, a evo ko sve mora da pokaže negativan test

Region -

Zbog opasnosti od unošenja novih varijanti koronavirusa, Slovenija od ponedeljka zaoštrava uslove za ulazak u zemlju na granici.

Za ograničenja odnosiće se na ulazak u Sloveniju iz Italije, Austrije i Mađarske.

Isto tako, od ponedeljka 15. marta svi koji u Sloveniju ulaze kao dnevni ili sedmični radni migranti moraće da pokažu negativni test na korona virus, ne stariji od sedam dana, što do sada nisu morali, a bili su oslobođeni i obaveznog karantina.

Negativni test na korona virus moraće da imaju i oni koji povremeno prelaze granicu zbog brige o osobama, stranci koji imaju zemlju u Sloveniji, kao i građani koje ulaze zbog obrazovanja.

Sve te kategorije do sada su bile izuzete od karantina ili obaveznog nedeljnog testiranja.

Ulazak u Sloveniju iz Austrije od ponedeljka će biti moguć preko četiri veća granična prelaza koji će biti otvoreni 24 sata, a ostali će raditi skraćeno vreme, rekao je na konferenciji za novinare u Ljubljani slovenački ministar unutrašnjih poslova Aleš Hojs i dodao da će na kontrolnim tačkama s Italijom, Austrijom i Mađarskom slovenačka policija od ponedeljka sprovoditi pojačani nadzor.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track