DODIK PRESUDIO MILU: Srpski predstavnik u Predsedništvu BiH glasao protiv posete Đukanovića (VIDEO)
Foto: Screenshot YT RTRS, EPA / Boris Pejović

neće proći

DODIK PRESUDIO MILU: Srpski predstavnik u Predsedništvu BiH glasao protiv posete Đukanovića (VIDEO)

Bosna i Hercegovina -

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas u Sarajevu da će poslanici Narodne skupštine Republike Srpske odlučiti da li će crnogorski predsednik Milo Đukanović posetiti BiH.

Nakon sednice Predsedništva BiH Dodik je rekao da je bio protiv tačke o poseti Đukanovića, a koja je danas ponovo predložena, te da će pokrenuti vitalni nacionalni interes.

"Glasao sam ponovo protiv te tačke koja je predložena. To podrazumeva da će, ukoliko se poštuje odluka Narodne skupštine RS i iz principijelnih razloga, biti podignut vitalni nacionalni interes i ta tačka će ići na Narodnu skupštinu koja će odlučiti da li će Đukanović doći u BiH ili ne", rekao je srpski član Predsedništva novinarima.

Obrazlažući zašto je protiv te posete, Dodik je naveo da u Crnoj Gori već duže vreme postoji značajan nivo nestabilnosti koja privlači pažnju ne samo crnogorske, već i regionalne javnosti, te da dok je takvo stanje u Crnoj Gori bilo kakva poseta tako visokog nivoa bi trebalo da bude prolongirana.

"Očigledno su druga dva člana Predsedništva hteli da nam pošalju poruku i, s obzirom na to da je reč o problemima u vezi sa pozicijom Srpske pravoslavne crkve, da, ponižavajući srpski narod, daju saglasnost da crnogorski predsednik dođe u BiH kao da se ništa ne dešava i kao da nije važno šta se dešava u Crnoj Gori", rekao je Dodik.

Kurir.rs/Novosti Foto: Screenshot

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja