Najnovije vesti

DODIK: BiH ne može da reši nijedan problem, nećemo stavljati vojsku na granicu sa Srbijom
Foto: EPA / Szilard Koszticsak

"katastrofa u Unsko-sanskom kantonu"

DODIK: BiH ne može da reši nijedan problem, nećemo stavljati vojsku na granicu sa Srbijom

Bosna i Hercegovina

Srpski član Predsedništva BiH, Milorad Dodik, izjavio je da je BiH zemlja zarobljena najčešće maksimalističkim zahtevima bošnjačke politike i da ne može da reši nijedan ozbiljan problem.

Dodik je rekao da bošnjačka strana nastoji da kroz svaku, pa i minimalnu stvar, nametne priču o centralizaciji ili pokuša da bude odlučujući faktor u svemu.

"To je nešto što se reflektuje i na Graničnu policiju. BiH izvorno ima samo devet ovlašćenja, jedno od njih su migracije. BiH je pokazala da ne zna da upravlja njima", rekao je Dodik.

On je ocenio da se do sada se u vezi sa problemom migracija samo prebacivala odgovornost sa jednog na drugi nivo vlasti.

"Sada vidimo kakva je katastrofa u Unsko-sanskom kantonu gde je koncentrisno 10.000 miigranata koji su veoma dobro shvatili poruke koje dolaze od političkog Sarajeva - da su oni tu na neki način dobrodošli i da jedan deo tog političkog establišmenta političkog Sarajeva računa da će oni tu i da ostanu", naglasio je Dodik.

On je istakao da je to ono što se kosi sa interesom Srba i Hrvata i da su zato morali da imaju različite pristupe o tom pitanju.

Ponovio je da je poslednjih meseci političkom Sarajevu najvažnije da, navodno, zbog migranata postavi Oružane snage BiH na granicu, i poručio da se to neće desiti.

"Ključno je pitanje zašto bi mi postavljali vojsku na granicu sa Srbijom. Oni ne žele da rešavaju pitanje Granične policije da bi izazvali problem koji žele da rešaju angažovanjem vojske", rekao je Dodik.

On je naveo da se odluka o angažovanju Oružanih snaga donosi konsenzusom u Predsedništvu BiH, čiji je on član, pa zbog toga neće ni biti doneta.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...