Najnovije vesti

FIKRETA AVDIĆA PUSTILI IZ ZATVORA ZBOG KAMPANJE: Babo se kandidovao na lokalnim izborima!
Foto: Profimedia

ČUDNO

FIKRETA AVDIĆA PUSTILI IZ ZATVORA ZBOG KAMPANJE: Babo se kandidovao na lokalnim izborima!

Bosna i Hercegovina

Fikret Abdić, načelnik opštine Velika Kladuša, pušten je u četvrtak privremeno iz zatvora u Bihaću, kako bi učestvovao u kampanji za predstojeće lokalne izbore na kojima se kandidovao za još jedan mandat.

Prethodno su Abdićevi advokati Županijskom sudu u Bihaću i Centralnojiybornoj komisiji BiH podneli žalbu jer su njihovom branjeniku uskraćena prava koja mu garantuje Izborni zakon.

Iz Abdićeve Laburističke stranke ranije su optuživali Komisju da dovodi u pitanje njegova osnovna ljudska prava i slobode tolerišući činjenicu da je on u zatvoru iako je kandidat na izborima.

Po dolasku u Veliku Kladušu u večernjim satima Abdić se pristalicama obratio s prozora zgrade opštinske uprave poručujući im da je uveren da će uz njihovu podršku ostati načelnik opštine, prenosi Hina.

"Iako sam otišao u zatvor, ja sve pratim i nijedna stranka nema ideje", rekao je dodajući kako je sada vreme da Laburistička stranka, koja "jedina zna šta hoće" krene u kampanju.

Abdić je uhapšen u junu ove godine pod sumnjom za korupciju te za zlopotrebu službenog položaja i ovlasćenja.

Na zahtev županijskog tužilaštva sud mu je odredio pritvor do okončanja istrage a ta mera je 8. oktorba produžena za još dva meseca.

Iz suda nisu objasnili da li će li se i kada Abdić vratiti u pritvor.

On je mandat opštinskog načelnika Velike Kladuše osvojio 2016. godine, ali je u tom je gradu retko boravio a većinu poslova u njegovo ime obavlja je ćerka Elvira.

Abdić je u Hrvatskoj ranije zbog ratnih zločina u BiH osuđen na 15 godina zatvora a iza rešetaka je proveo 10,5 godina.

Na slobodu je pušten 2012. godine.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...