HILJADE MIGRANATA GAĐALE KAMENICAMA POLICIJU: Jedan od njih snimio žestok sukob u Blažuju (VIDEO)
Foto: Youtube/Klix.ba

haos u migrantskom kampu kod sarajeva

HILJADE MIGRANATA GAĐALE KAMENICAMA POLICIJU: Jedan od njih snimio žestok sukob u Blažuju (VIDEO)

Bosna i Hercegovina -

U sinoćnjim neredima u Blažuju kod Sarajeva oko 2.000 migranata se sukobilo s policijom, a sudeći prema snimcima koji kruže društvenim mrežama, bilo je izuzetno teško obuzdati migrante koji su kamenjem gađali policijske službenike i vozila.

Na društvenoj platformi TikTok osvanuo je video koji je objavio jedan od migranata Nasib Saada, a može se videti da migranti skandiraju i gađaju policiju kamenjem.

Podsetimo, kada je Ministarstvu unutrašnjih poslova KS dojavljeno da je izbila tuča u migrantskom centru Blažuj, na teren je pristiglo desetine policijskih vozila. Potom je usledio i sukob s policijom u kojem su povređena dva policajca i jedan službenik Međunarodne organizacije za migracije (IOM). Takođe je oštećeno nekoliko policijskih vozila, kao i prostorije migrantskog centra.

Lokalni mediji prenose da su neredi izbili kada su radnici IOM-a pokušali da u drugi kamp premeste jednog migranta koji je narušavao javni red i mir. Kako je ispričao migrant iz Bangladeša, je jedan Iranac je navodno rekao loše stvari o Muhamedu, a zatim je usledio sukob s Avganistancima i Pakistancima, a nakon toga i s policijom.

O ovom događaju je obavešten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Sarajevo.

Kurir.rs/Klix.ba

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track