Najnovije vesti

NASTAVLJAM DA SE BORIM ZA SRPSKU: Milorad Dodik poručio da neće pokleknuti pred onim koji bi da ugroze slobodu srpskog naroda!
Foto: Youtube prtscr / ATV

jasno

NASTAVLJAM DA SE BORIM ZA SRPSKU: Milorad Dodik poručio da neće pokleknuti pred onim koji bi da ugroze slobodu srpskog naroda!

Bosna i Hercegovina
17:25h

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik poručio je da neće pokleknuti pred, kako je naveo, mnogim autoritetima, koji su na razne načine pokušali da ugroze slobodu srpskog naroda, već će nastaviti da se bori za Republiku Srpsku.

On je naveo da "sloboda nikada nije jeftina, da uvek traži žrtve, ali da se on opredelio da se bori za slobodu, koja znači postojanje Republike Srpske u punom kapacitetu kako je predvidjeno Dejtonskim mirovnim sporazumom".

Dodik je ocenio da su reforme i "nasilno" prenošenje entitetskih nadležnosti na državni nivo odlukama Visokih predstavnika prošlost.

"Neće Republika Srpska ući u odlučivanje na zajedničkom nivou dok se ne povuče, poništi, šta god hoće da urade, spali odluka Valentina Incka (zakon o zabrani negiranja genocida), koju je nametnuo", kazao je Dodik novinarima u Prijedoru.

Navodeći da je izvorni Dejton "devalviran akcijom medjunarodnih faktora", Dodik je rekao da je to učinjeno sprovodjenjem izvorne politike Stranke demokratske akcije, koja se lažno predstavlja kao gradjanska.

"Ona je u suštini bošnjačka, muslimanska politička partija, čiji je osnovni program Islamska deklaracija Alije Izetbegovića", ocenio je srpski član Predsedništva BiH.

Istakao je da se on bori protiv BiH "koja je izvan Ustava BiH, protiv BiH koju u glavi ima Bakir Izetbegović, koju je imao i Alija Izetbegović, kao i protiv BiH, u kojoj su muslimani dominantan narod".

Dodik je rekao da je zamenik pomoćnika američkog državnog sekretara Gabrijel Eskobar poslao ozbiljnu poruku kada je rekao da je "uspeo da razbije jedinstven front odbrane RS, tako što je opoziciju povukao na svoju stranu".

"Srpska ne zavisi od Dodika, Srpska nije Dodik, ali je Dodik danas onaj koji je brani zajedno sa svim svojim saradnicima i na to sam ponosan", naveo je on.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja