Najnovije vesti

DODIK: Putina poštujem jer ume da sasluša za razliku od zapadnjaka koji dođu da zahtevaju neke stvari! Nije kalkulant i špekulant!
Foto: EPA / Michael Klimentyev / Sputnik / Kremlin Pool

uoči sastanka

DODIK: Putina poštujem jer ume da sasluša za razliku od zapadnjaka koji dođu da zahtevaju neke stvari! Nije kalkulant i špekulant!

Bosna i Hercegovina

Srpski član Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik izjavio je da poštuje ruskog predsednika Vladimira Putina zato što ume da sasluša, za razliku od zapadnih lidera koji žele da mu "nametnu stvari".

Govoreći o odnosu sa Putinom, za italijanski list La Republika, Dodik je rekao da ne ide u Rusiju da se nekome moli i da je razlika između Putina i zapadnih lidera u tome što ga on sluša.

"Putin nikada nije tražio od mene da uradim ili ne uradim nešto, zato ga poštujem. Za razliku od njega, političari Zapada, čak i najniži po činu, pojavljuju se u mojoj kancelariji sa željom da mi nametnu neke stvari. Putin nije kalkulant, niti špekulant" istakao je Dodik.

Na pitanje kako je postao čovek Moskve, a do pre deceniju je smatran referentnom tačkom SAD, Dodik je odgovorio da su se razdvojili ali ne njegovom voljom.

"Јa sam i dalje osoba koja veruje u demokratske principe i slobodno tržište. Poštujem tradicionalne identitete. Ali nisam se promenio. Јednog dana su mi došli Amerikanci i rekli: "to i to moraš da promeniš". Nisam mogao da prihvatim. Onaj koji istinski brani Dejtonski sporazum je Milorad Dodik" naglasio je srpski član Predsedništva BiH.

Kurir.rs / RTRS, Foto: EPA / Michael Klimentyev / Sputnik / Kremlin Pool

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track