PRIJATELJ NA VIDEO POZIVU VIDEO TELO Jezivi detalji zločina: On je bio krvav, a ona je ležala na krevetu, POLICIJA RAZVALILA VRATA
Foto: Nemanja Nikolić

PRIJATELJ NA VIDEO POZIVU VIDEO TELO Jezivi detalji zločina: On je bio krvav, a ona je ležala na krevetu, POLICIJA RAZVALILA VRATA

Bosna i Hercegovina -

U Univerzitetskom kliničkom centru u Tuzli hospitalizovan je muškarac koji je danas u prigradskom naselju Lipnica nadomak Tuzle usmrtio žensku osobu.

Muškarac E. S. T. jutros je usmrtio žensku osobu S. B. sa kojom je živeo u istoj kući u tuzlanskom prigradskom naselju Lipnica. Policiji je ubistvo prijavio njihov prijatelj, nakon čega se pristupilo nasilnom ulasku u objekat.

Kako su rekli iz Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona, danas oko 11:50 sati, dežurna služba Policijske stanice Zapad obaveštena je od građanina da se njegovi prijatelji S.B. i E. S. T., nastanjeni u Lipnici, ne javljaju na njegove telefonske pozive, te da mu se neposredno pre ove prijave policiji, javio na video poziv E. S. T., inače strani državljanin, gde je uočio da je isti krvav i da u krevetu leži S.B, pa je zatražio intervenciju policije.

Prema informacijama, policija je u jednoj sobi pronašla usmrćenu ženu te muškarca sa ubodnim ranama u predelu stomaka, nastalim najverovatnije nožem.

Kako su rekli iz Univerzitetskog kliničkog centra u Tuzli, pacijent je po prijemu intubiran i trenutno se nalazi u operacionoj sali.

- Dežurni tužilac će izdati naredbu za obdukciju tela preminule kako bi se utvrdili tačni uzroci smrti. Više informacija ćemo biti u mogućnosti saopšiti nakon obavljanja uviđaja, obdukcije i potrebnih istražnih radnji - kazao je Admir Arnautović, glasnogovornik Kantonalnog tužilaštva u Tuzli.

S druge strane, u razgovoru s komšijama saznaje se da je reč o muškarcu s mađarskim državljanstvom, a u kuću u kojoj je počinjeno ubistvo skupa sa ženskom osobom doselili su se pre nešto više od godinu dana.

Muškarac koji je dane provodio u invalidskim kolicima i usmrćena žena sa komšijama nisu ostvarivali bliži kontakt. Ali, ovaj slučaj su meštani Lipnice dočekali s nevericom, ističući da je reč o mirnom prigradskom naselju.

Kurir.rs/Klix

Bonus video:

00:09

Ubistvo u Brazilu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track