NAPAD U SARAJEVU: Terorista Enes Omeragić se razneo bombom, pošto je ubio 2 vojnika BiH!
Foto: Anadolia/Dženan Kriještorac

Kraj potere za ubicom vojnika

NAPAD U SARAJEVU: Terorista Enes Omeragić se razneo bombom, pošto je ubio 2 vojnika BiH!

Bosna i Hercegovina -
U ulici Safeta Zajke u sarajevskom naselju Rajlovac večeras je došlo do vatrenog obračuna prilikom čega su ubijena dvojica vojnika. Ubica je najverovatnije vehabija a nadležni ne isključuju da je reč o terorizmu

Ubica je ušao u obližnju kladionicu, gde je ubio dvojicu vojnika, nakon čega je izašao iz kladionice i počeo da puca po autobusu i ranio troje ljudi.

Portal Avaz.ba je objavio da je ubica Enes Omeragić iz Sokolja, koji je trenutno u begu. Prema informacijama sa mesta događaja, ubica je poznat kao momak na lošem glasu dok su komšije potvrdile da je imao probleme sa drogom.

23.59 Osumnjičeni Enes Omeragić izvršio je samoubistvo.

Enes Omeragić, koji je večeras u sarajevskom naselju Rajlovac ubio dvojicu vojnika Oružanih snaga BiH, izvršio je samoubistvo u svojoj kući, saznaje Beta iz bezbednosnih izvora u Sarajevu. Prema nepotvrđenim informacijama, on se razneo eksplozivnom napravom.

23:47 U zgradi Vijeća ministara BiH uskoro bi trebao početi sastanak funkcionera policijskih agencija. U zgradu je pre nekoliko trenutaka ušao predsedavajući Vijeća Denis Zvizdić koji nije hteo da daje izjave. Takođe, stigao je i zamenik ministarke odbrane Emir Suljagić, te federalni ministar unutrašnjih poslova Aljoša Čampara.

23:25 Izvještač Avaza nalazi se na lokaciji gde je policija navodno locirala napadača. Kako je javio novinar, reč je o kući u ulici Ibrahima Perviza na broju 14, na Sokolju, gde je Jedinica za specijalnu podrušku doslovno blokirala ovaj objekat, ali i okolne kuće.Prema nezvaničnim informacijama, osumnjičeni se navodno nalazi u kući, a specijalne jedinice policije s njim pokušavaju da pregovaraju, kako bi on na najefikasniji način bio uhapšen. Jedinice interventnog voda PU Novi Grad na ovom lokalitetu preusmeravaju vozila na alternativne pravce. Takođe, na ovoj lokaciji stigle su i jedinice SIPA.

23.20 Ovo su fotografije ubijenih vojnika Armina Salkića i Nedeljka Radića.

23.09 U rasvetljavanje dvostrukog ubistva u Rajlovcu uključeni su i pripadnici Federalne uprave policije, potvrdio je direktor FUP-a Dragan Lukač. On je naveo da je rano ovaj čin okvalifikovati kao teroristički napad.- Treba sačekati i ispitati o čemu se radi, pa ćemo imati jasniju situaciju - dodao je Lukač.

22.59 Kako "Avaz" nezvanično saznaje, pripadnici MUP-a KS-a locirali su napadača u jednoj kući koju drže pod opsadom. Stanić kaže da je takođe čuo ove informacije, ali da ih trenutno ne može potvrditi.

- Mi smo uputili svoj tim na mesto događaja i ukoliko tako odredi Tužilaštvo, taj tim će odmah preuzeti slučaj - dodao je Stanić.

Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) formirala je uviđajnu ekipu koja se uputila na mesto događaja u slučaju potrebe angažovanja.

Perica Stanić, direktor SIPA-e, rekao je za portal da prema trenutnim informacijama sa kojima raspolaže ta agencija, a prema opisu koji su dali očevici događaja, ubica dvojice vojnika verovatno je pripadnik vehabijskog pokreta. Još nema potvrde, a Stanić je kazao da su tačne informacije da je jedan ubijeni Bošnjak, a drugi Srbin.

Kako saznaje "Avaz", ubijeni su vojnici Armin Salkić i Nedeljko Radić. Oni su radili na formacijskim mestima vozača u bataljonu Vojne policije Brigade taktičke podrške.

Stanić je formirao tim od pripadnika SIPA-e koji bi trebalo da obavi uviđaj, u zavisnosti šta će odrediti tužilac Tužilaštva BiH, odnosno da li će okvalifikovati ovo delo kao teroristički čin.

Policijski komesar MUP-a KS Vahid Ćosić kazao je za "Avaz" da je informacija da se u slučaju dvostrukog ubistva pripadnika Oružanih snaga BiH u Rajlovcu radi o terorizmu klasična dezinformacija.

- To su glasine i insinuacije. Još je prerano i ne možemo apsolutno govoriti na tu temu. Nemamo nikakvih konkretnih informacija, formirane su određene ekipe, tužioci su na licu mesta, pripadnici MUP KS, svi oni koji trebaju da učestvuju u ovoj akciji su na licu mesta i još uvek ne možemo dati detaljnije informacije - kazao je Ćosić

Međutim, njega je demantovao ministar sigurnoti BiH Dragan Mektić koji je izjavio da nije isključena mogućnost terorizma.

- Znam da su ubijene dve osobe. Ako se potvrdi da se radi o terorizmu, a postoji vrlo izvesna mogućnost da se to dogodi, onda je situacija totalne nebezbednosti građana i moramo brzo i efikasno delovati. Moramo se obračunati s tim jer ćemo doći u situaciju da će nam ti ljudi onemogućiti noramalan život - kazao je Mektić.

Ovaj slučaj prijavljen je MUP-u KS u 19:35 sati a incident se dogodio u ulici Safeta Zajke do broja 240.

(avaz.ba)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track