ISPRAVKA POMORCI PRAVILI PROBLEME U AVIONU DO PODGORICE, ALI NISU BILI UHAPŠENI: Nisu se pridržavali pravila prilikom letanja
Foto: Profimedia

incident

ISPRAVKA POMORCI PRAVILI PROBLEME U AVIONU DO PODGORICE, ALI NISU BILI UHAPŠENI: Nisu se pridržavali pravila prilikom letanja

Crna Gora -

Crnogorski pomorci su posle zatočeništva na brodovima kompanije Rojal Karibien od oko 75 dana, u četvrtak oko 20h sati poleteli sa aerodroma u Bridžtaunu ka Podgorici, u koju su stigli jutros posle sedam sati.

Iako se u domaćim medijama pojava informacija koju je i naš portal preneo, da je njih 15 uhapšeno u avionu odmah po sletanju na aerodom u Podgorici, zbog maltretiranja posade aviona, pušenja i drugih "cirkusa" koje su priređivali tokom leta ka domovini, to se zapravo nije dogodilo.

Crnogorsko Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) je potvrdilo probleme na avionskom letu sa Barbadosa, ali nije bilo reči o hapšenju pomoraca, već je s njima policija obavila razgovor u policijskoj stanici na aerodromu.

U medijima se pojavila i informacija da su pomorci stjuardesu izgrebali po vratu, međutim ni to se nije desilo.

Rukovodilac Operativnog štaba za sprovođenje aktivnosti u vezi povratka crnogorskih državljana iz inostranstva, Dragan Pejanović, kazao je da tokom leta pojedini putnici nisu poštovali pravila letenja.

“Policija je nakon sletanja, u saradnji sa posadom, identifikovala 13 građana, od kojih su četiri crnogorska državljanina, četiri državljanina Hrvatske, četiri BIH i jedan državljanin Srbije. Oni su dovedeni u policijsku stanicu na aerodromu gde je obavljen razgovor sa njima, a uzete su izjave i od stjuarta i stjuardese koji su saopštili da se ti građani nisu pridržavali pravila koja važe prilikom letenja. Na stjuartu i stjuardesi nije bilo vidljivih povreda, niti su oni ukazivali na bilo koju vrstu fizičkog kontakta, osim na nepoštovanje pravila koja važe na letu“, istakao je Pejanović na konferenciji za novinare.

Pejanović je kazao da su crnogorski državljani otišli u karantin, a 177 državljana zemalja regiona autobusima je prebačeno do graničnih prelaza sa Hrvatskom, Bosnom i Hercegovinom, Srbijom i Albanijom.

"Svi su mirno izašli", kazao je jedan pomorac za Večernje novosti, objašnjavajući da je u avionu u kome su bila 143 pomorca iz Crne Gore i njih 177 iz Srbje, Albanije, Bih i Hravtske, bilo dosta nepristojnog ponašanja.

"Pušilo se u toaletu, palili su se senzori, posada je upozoravala kolege… Malo-malo pa su nastajale prepirke. U jednom trenutku nastala je gužva u avionu. Ne znam šta se tačno desilo", kaže pomorac kome se ukrcavanje na brod pretovorio u pravu noćnu moru.

Kurir.rs

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track