EMISIJA NAČISTO

POBEDNICI IZBORA U CRNOJ GORI: Milo je od nedelje nebitna ličnost! Prvo ćemo da prodamo 2 majbaha i novac vratimo narodu

Crna Gora -

Zdravko Krivokapić, nosilac koalicije "Za budućnost Crne Gore", Aleksa Bečić, nosilac koalicije "Mir je naša nacija" i Dritan Abazović, nosilac koalicije "Crno na bijelo" gostovali su u emisiji "Načisto" kod Petra Komnenića na TV Vijesti.

Predstavnici Demokratske partije socijalista i Bošnjačke stranke nisu se odazvali na poziv za učešće u emisiji.

UŽIVO:

foto: Kurir/Vijesti

"Slobodu smo dočekali i sa slobodom ćemo ići u budućnost", poručio je na početku Krivokapić.

"Istorijski rezultat za istorijske promene, da Crna Gora bude evropska zemlja", nadovezao se Bečić.

"Kako to da uprava policije ovog puta nije prepoznala vinovnike, nije odradila posao za koji je plaćaju svi građani? Onda se postavlja pitanje kakvu mi to policiju imamo i ko nas štiti", zapitao se Krivokapić podsećajući na nerede u Crnoj Gori.

"Zaboravimo šta je bilo, okrenimo se onome što nas čeka, to je poruka demokratskog fronta", nastavio je Krivokapić i dodao:

"Nama ne odgovara nikakav incident niti bilo kakva loša poruka".

foto: Kurir/Vijesti

Abazović je bio u poseti Pljevljima, a sada kaže:

"Meni je mnogo drago što smo svi osudili napade. Pozivam sve građane na mir i toleranciju, jedino kome odgovaraju tenzije, to je odlazeći režim. U Pljevljima sam video da se bošnjački narod uplašio".

"Ja sam video rukopis policije u Pljevljima. Policiju optužujem. Veselina Veljovića optužujem", dodao je Abazović.

"Javno pitam moje Ulcinjanje, koliko je vas otišlo zbog prosrpske opozicije, a koliko zbog Milovog režima? Pozivam vrh DPS-a, da ne pokušavaju da na incidentima gurnu dodatno Crnu Goru".

"Stvaranje građanskog društva, koje nije stvoreno 14 godina, je naša obaveza. Mi smo pobedili nekoga ko je u percepciji svih u regionu bio nepobediv", poručio je Dritan.

foto: Kurir/Vijesti

Pobednici izbora za sada imaju vlast samo na papiru...

"Pozivam na mudrost, suzdržanost i hladnu glavu", poručuje Bečić i dodaje:

"Brano Mićunović je na Cetinje došao da brani svog podređenog Mila Đukanovića".

"Par desetina mafijaških porodica su grobari naše mladosti i naše budućnosti. Moj poziv ljudima u susret najavljenim skupovima je - ostanite kod kuće. Pozdravite ih osmehom, to su naša braća i prijatelji. Mi smo pobedili da ovu zemlju konačno pomirili", jasan je bio Bečić.

"Mali smo mi da bismo se gledali preko nišana", dodao je Bečić.

foto: Kurir/Vijesti

Na pitanje da li je koalcija ova tri saveza gotova stvar, Krivokapić je odgovorio:

"Šaljem jasu poruku - mi smo se dogovorili vrlo brzo i jednostavno. Kad imate jasne principe i jasan cilj, ljudi se lako dogovore. Mi smo se rukovodili glasom naroda, a ne glasom politike".

"Ako ja imam razloga da se radujem, a ta radost bilo kako ugrožava mog brata, onda moram da se radujem tiho", kazao je Krivokapić.

Na pitanje da li će biti mandatar, Krivokapić je odgovorio:

"U ovom trenutku ne razmišljam o tome, neka bude najbolji".

"Imamo priliku da napravimo sistem koji neće zavisiti od jednog čoveka".

foto: Kurir/Vijesti

"Ovo je istorijska stvar za Crnu Goru. Imamo predsednika iz druge partije koja je doživela poraz. Gospodin Đukanović je od nedelje postao totalno nebitna politička ličnost i to je dobro", rekao je Abazović.

Moguće opstrukcije od Đukanovića?

"Ja mislim da opstrukcija može biti, ali sve je to manje važno u odnosu na volju građana. Mi smo njega dobili na izborima koje je on organizovao", kazao je Abazović.

"Moram da pohvalim stavove gospodina Krivokapića. Važno je da prihvaćen koncept ekspertske vlade. Nova vlada mora da se ponaša suprotno u odnosu na staru. Nema revanšizma niti partijskog militarizma", dodao je Abazović.

foto: Kurir/Vijesti

"Da vidim tog pojedinca koji bi bio spreman da izda istorijsku volju građana. Nema tog bogatstva na svetu koje bi to moglo da plati", rekao je Bečić i dodao:

"Zahvaljujem se kolegama, sve smo se dogovorili za 24 sata. Mi ćemo uvesti Crnu Goru u EU".

foto: Kurir/Vijesti

"Sve nacionalne manjine će shvatiti da je ruka koja pružamo istinska, da nećemo da trgujemo kao DPS. Ako oni i dalje veruju DPS-u, neka im je sa srećom. Svako ima pravo izbora, ovo je slobodna zemlja", poručio je Krivokapić.

Nadovezao se Abazović:

"Jedini problem sa SDP je što je Đukanović u izbornoj noći rekao da ima 40 mandata sa tradicionalnim partnerima. Oni treba da se odrede prema toj njegovoj izjavi".

Bečić je rekao:

"Niko nema nameru da menja spoljnopolitički put Crne Gore, naprotiv, mi smo garant njegovog ubrzanja".

Krivokapić se dotakao i NATO-a:

"Želimo da prevlada sistemski pristup, a to znači da ćete imati pravila koja ćete poštovati. Nemoguća je misija praviti bilo šta što se tiče NATO-a. Mi ćemo insistirati na tome da demokratski procesi budu suštinski i da svaki građanin oseti duh tih promena".

"Navijam da Beograd i Priština nađu najbolje rešenje za obe strane i sve nas", poručio je Abazović.

foto: Kurir/Vijesti

"Imamo nameru da radimo u skladu sa Ustavom i zakonima. Sa tri petine, odnosno 49 poslanika treba da se izabere vrhovni državni tužilac. To sad više ne zavisi od DPS-a. Imaju druge partije, matematika pokazuje da se može bez DPS-a", rekao je Bečić.

"Revanšizan ne, odgovornost da. Da svi budu spokojni", nastavio je Bečić.

"Borba protiv organizovanog kriminala i korupcije treba da bude najznačajnije pitanje za narodnu vladu", nadovezao se Abazović.

"Pod hitno moramo da smenimo direktora policije", jasan je bio Dritan.

"Prva stvar će biti da prodamo dva majbaha i taj novac vratimo građanima. Ti isti koji vladaju 30 godina, došli su na priči kako je neko pojeo jagnje", rekao je Krivokapić.

Nadovezao se Abazović:

"Mi nećemo imati kome da prodamo majbah, osim ako ne spustimo cenu mnogo ispod milion evra. Gruevski je u Makedoniji pao zbog blindiranog vozila i načina na koji je kupljen. Naši funkcioneri se neće ponašati na taj način".

foto: Kurir/Vijesti

Dritan je još rekao:

"Ima dosta zakona koje treba preispitati, kao i Zakon o slobodi veroispovesti. Samo je DPS mogao da bude toliko stupidan i da veže za jedan zakon, iako je govoreno da ima norme koje su problematične. Treba Zakon o slobodi veroispovesti da bude isti za sve verske zajednice i da se dovedu u istu ravan i da pravila budu ista za sve", rekao je Abazović.

"Nismo mi u krizi zbog korone već zbog loših ekonomskih odluka poslednjih 30 godina. Ova zemlja ima velike mogućnosti. Prvi cilj stabilizacija javnih finansija, a dugoročno mislim da možemo da budemo značajno visokog životnog standarda. Promena vlasti će biti dobra za strane direktne investicije. Ovde mnogi nisu mogli da rade zbog visoke korupcije... Čeka nas teška i naredna godina jer treba da vratimo ogromna sredstva.... Moramo da sačuvamo postojeća radna mesta i pomgnemo malu i srednju privredu...", rekao je Abazović

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track