ĐELJOŠAJ POSLE SASLUŠANJA: Imao sam obavezu da zaštitim ekonomiju, spreman sam da idem i u zatvor!
Foto: Youtube/Vijesti Online

posle protesta u tuzima

ĐELJOŠAJ POSLE SASLUŠANJA: Imao sam obavezu da zaštitim ekonomiju, spreman sam da idem i u zatvor!

Crna Gora -

Predsednik Opštine Tuzi Nik Đeljošaj saslušan je u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici, zbog krivične prijave koja je protiv njega podignuta za pozivanje na otpor.

Đeljošaj je 25. februara pozvao građane Tuzi i ugostitelje da ne poštuju epidemiološke mere za suzbijanje širenja korona virusa.

Đeljošaj je nakon saslušanja poručio da je uvređen zbog prijave protiv njega, ali da poštuje institucije sistema i da mirno čeka odluku u njegovom slučaju. Istakao je da je spreman da ide i u zatvor.

On je kazao da su branili Ustav, a da je kao predsednik Opštine imao obavezu da zaštiti ekonomiju.

"Ostajem pri stavu da je ovo bila politička odluka i da je reč o diskriminaciji. Dobili smo potvrdu da je to tako, nakon 48 sati, kada su mere promenjene", kazao je Đeljošaj.

Naglasio je da smatra da je prijava protiv njega velika uvreda zbog dešavanja pre 11 meseci, kada su se uhvatili u koštac sa koronom, bili na terenu po dvadeset časova dnevno, a svi drugi su bežali od njih.

Podsetimo, prvo je Đeljošaj najavio da će ugostiteljski objekti u tom gradu biti otvoreni uprkos merama koje su im određene, a sutradan je (prošlog četvrtka) došla policija i pokušala da zatvori lokale.

Đeljošaj je nakon toga sa sugrađanima blokirao međunarodni put i kazao da se neće pomeriti dok ne dođu premijer Zdravko Krivokapić i potpredsednik Vlade Dritan Abazović da razgovaraju.

Njihov dolazak je potom otkazan, a nešto kasnije građani su se razišli, a policija povukla.

Kasnije tog dana Đeljošaj je rekao da su epidemiološke mere, koje je Vlada Crne Gore donela, zvanično stigle u tu opštinu.

"Mere koje je donela Vlada Crne Gore 24. februara, a prema kojima se zatvaraju ugostiteljski objekti u opštini Tuzi, zvanično su upravo stigle u opštinu Tuzi. Mere koje su donete za opštinu Tuzi sa rokom važenja su do 10. marta", napisao je Đeljošaj na Fejsbuku.

Kurir.rs/Vijesti.me

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja