(FOTO) SIMBOL PROTESTA U PODGORICI: Profesorka postrojila policajce i održala im lekciju
Foto: Facebook

Neredi u Crnoj Gori

(FOTO) SIMBOL PROTESTA U PODGORICI: Profesorka postrojila policajce i održala im lekciju

Crna Gora -
"Ona drži čas časti za slobodu", "Blagost i dobrota nasrpam bezumne sile", "Novi primeri čojstva i junaštva se, dakle, ispisuju", neki su od komentara na društvenim mrežama koje je obišla fotografija

PODGORICA - Jedan od simbola sinoćnih protesta u Crnoj Gori postala je i profesorka Jelisava Kalezić, zahvaljujući fotografiji na kojoj mirno stoji opkoljena specijalcima pod punom opremom.

"Ona drži čas časti za slobodu", "Blagost i dobrota nasrpam bezumne sile", "Novi primeri čojstva i junaštva se, dakle, ispisuju", neki su od komentara na društvenim mrežama koje je obišla fotografija.

Naša hrabra profesorica Jelisava Kalezić.

Posted by Sloboda Traži Ljude on Sunday, October 25, 2015

Na fotografiji se inače vidi prof. dr Jelisava Kalezić, koja je rođena 1946. godine u Beogradu, gde je diplomirala na Arhitektonskom fakultetu i doktorirala na Centru za multidisciplinarne studije iz oblasti deskriptivne geometrije i kognitivnih nauka.

Trenutno je profesorka na Građevinskom fakultetu u Crnoj Gori.

Neredi koji su izbili tri sata posle početka masovnog okupljanja u organizaciji Demokratskog fronta, rezultirali su sa više od 40 građana i policajaca koji su zatražili lekarsku pomoć.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track