OTAC NESTALOG DEČAKA OGNJENA: Spopadaju nas vračare i lažni inspektori
Foto: Youtube/Printscreen

Potraga se pretvorila u rijaliti

OTAC NESTALOG DEČAKA OGNJENA: Spopadaju nas vračare i lažni inspektori

Crna Gora -

Već desetak dana traje potraga za nestalim 11-godišnjim Ognjenom Rakočevićem iz Podgorice, a čitav slučaj poprima i zabrinjavajuće oblike.

Kako prenose crnogorski mediji, iracionalnost, težnja za manipulacijom, tračevima i senzacijom posle više od nedelju dana potrage pokazali su koliko se jedan plemeniti čin može pretvoriti u nešto sasvim suprotno. Grupa građana se preksinoć verbalno sukobila sa ocem dečaka Brankom Rakočevićem zbog, kako se moglo videti na društvenim mrežama, navodnog odbijanja da dozvoli da se pretrese stričeva kuća. Navodno, imali su dojavu od vidovnjakinje da je Ognjen u kući Brankovog brata, sakriven iza "belih vrata, pored kazana za pečenje rakije" zbog čega su insistirali da uđu, iako nije postojao policijski nalog za to.

Ognjen Rakočević
Ognjen Rakočević

Branko Rakočević juče je podneo krivičnu prijavu protiv NN lica zbog incidenta kod kuće njegovog strica, ističući da se jedna humana priča oko potrage za njegovim sinom pretvorila u rijaliti program zahvaljujući nekolicini osoba koje žele pažnju.

"Nažalost, ovo što je početku bio veliki humanitarni akt se, zbog par nerazumnih ljudi pretvorilo u rijaliti program. Spreman sam da idem na poligraf i ja i moja porodica. Spremni smo da nas opet sve pretresaju i nas i naše kuće", kazao je za Dnevne novine Rakočević koji ističe da mu smetaju prozivke pojedinaca, jer su one neosnovane i zlonamerne.

Da je potraga za dečakom doživela tragikomični tok misli i dečakov stric Danko Rakočević.

"Istragom u našem naselju koordinira neka baba vračara iz Pljevalja, dok su "inspektori" problematične osobe iz grada, koji svaku noć pred zoru, upadaju u naša i komšijska dvorišta i kuće, traumirajući decu i stare i bolesne ljude, između ostalog uperujući jaka svetla kroz prozore dečijih soba i pokušavajući da razvale vrata podruma, garaža, pa čak i stanova", kaže stric koji ističe da je policija treba da obezbedi javni red i mir u naselju.

On poziva nadležne organe da bez ikakvog ustručavanja obavljaju svoj posao i u njihovom naselju, posebno što postoji sumnja da Ognjen nije otišao daleko od kuće.

"Zamišljam Ognjena kako dobro skriven u krošnji nekog drveta, posmatra likove koji ga traže oko njegove kuće, i plašim se da zbog njih ne odluči da zauvek napusti ovaj grad. Ponovo zahvaljujem policajcima, vojnicima, roniocima i posebno građanima koji su se odazvali u velikom broju, ali se plašim da će mala grupa huligana baciti ljagu na humanost ovog naroda", ističe on.

(Dnevne novine/CDM)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track