BAKA ANA (83) ŽIVI U ČAK 3 ŽUPANIJE! Svima sam pravi hit! Kuća mi je u jednoj, bašta u drugoj, a kanalizacija u trećoj!
Foto: 24sata.hr/Željko Hladika

BAŠ SE RAŠIRILA

BAKA ANA (83) ŽIVI U ČAK 3 ŽUPANIJE! Svima sam pravi hit! Kuća mi je u jednoj, bašta u drugoj, a kanalizacija u trećoj!

Hrvatska -

U selu Rovci, na 40 minuta vožnje od Zagreba, uz baku Anu živi još 10-ak ljudi, ali njena priča je posebna. Njena kuća, bašta i kanalizacija nalaze se u tri različite županije.

"Svako čuje od nekog drugog, pa mi onda pozvone i pitaju: 'Gospođo, vi stvarno živite u tri županije?'. A meni je to potpno normalna stvar", smeje se Ana Bingula (83).

"Kuća mi se nalazi u Koprivničko-križevačkoj županiji, vrt u Zagrebačkoj, a kanalizacija je tamo gore u Varaždinskoj županiji", ispričala je ova vitalna starica ekipi portala 24sata.hr. Kaže da je zbog toga imala problema, ali ih je odavno već rešila.

foto: 24sata.hr/Željko Hladika

"Bilo je to još 1965. godine. Od opštine u kojoj se selo nalazi tražili smo struju. Odgovor je bio da se nalazimo predaleko od susednog sela, u kom je trafostanica, te da im je preskupo da dovlače struju do nas. Na kraju nam je struju dala susedna opština. Drugih problema nisam imala", priča Ana, inače najstarija u selu.

Danas je zbog svog imanja, koje se rasprostrlo na tri županije, pravi hit.

"Ljudi imaju o čemu da pričaju kada saznaju za moje širenje na sve tri strane", smeje se ona i dodaje da ne zna za još takvih slučajeva.

Žitelji ovog sela uvek su se bavili poljoprivredom, ali mladi su otišli, a 14 starijih, koliko ih je ostalo, više nemaju snage za to. Baka Ana ima osam unučadi i 16 praunučadi i hvali se da je često obilaze. Dane provodi okopavajući vrt, koji pripada Zagrebačkoj županiji. Najveća strast joj je cveće. Svako ko prođe kraj njene kuće, kaže, na trenutak zastane i divi se cveću.

Kurir.rs/24sata.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja