Najnovije vesti

IMA LI U HRVATSKOJ LJUDI: Žena bila svedok nesreće na auto-putu, ali je od užasnih slika više pogodilo nešto drugo!
Foto: Facebook/Violeta Jelic

humanost

IMA LI U HRVATSKOJ LJUDI: Žena bila svedok nesreće na auto-putu, ali je od užasnih slika više pogodilo nešto drugo!

Hrvatska

Hrvatica je prisustvovala sudaru na auto-putu, ali je pored jezivih slika nesreće više pogodila neosetljivost vozača koji se nisu zaustavljali da pomognu.

"Kočim, automatski palim sva 4 svetla - ne znam otkud svesna da me neko može da pokupi.. izbegavam auto u rotaciji i stajem na desnoj traci. Okrećem se, auto zaustavljen nema prednji deo. Mrak je, ne vidim, dimi se iz ostataka, komadi po putu", piše Violeta Jelić u postu na Fejsbuku!.

 

"Dim, hoće li eksplodirati? Automobili nas zaobilaze i prolaze!!!! Ne verujem!!! Ne verujem da nas zaobilaze! Ispred nas kamion - manji, na boku, nasred zaobilaznice... Pokušavam da ukucam 112, ne možete zamisliti koliko puta možete pogrešiti brojeve.. Izlazim iz auta... Mašem drugima, počinju se zaustavljati..Neko mi se javlja na 112 i tražim oznaku kilometra auto-puta kako bi nas locirala - 23km -zaobilaznica Velika Gorica prema Jankomiru".

 

"Prilazim autu. Vozač s glavom oslonjenom na volan. Mladić, veli da je vozač i preduzetnik, prilazi mi pomoći, otvara vrata. Čovek diže glavu s volana. Živ je!!!! Hvala Bogu! Živ je! Vičem", izvucite ga napolje, izvucite - auto se dimi! Izvlačimo ga".

foto: Facebook/Violeta Jelic

"Dezorijensiran, ne zna što se dogodilo, slomljenog nosa, ali živ! Trčim prema kamiončiću, radnici koji su se verojatno vraćali s posla, izvukli se već. Pipam ih po grudima, pitam jesu dobro, da li koga što boli, za mnom trči mlada žena, lepa kao anđeo, ispituje ih jesu li dobro, razgovara, daje uputstva, priča s hitnom na telefon".

 

"Neki automobili i dalje prolaze... Dok nas dve žene unezvereno letimo po auto-putu. Tu su i dvojica s natpisom na košuljama sch (Schachermayer) ćute i pomažu, drže ljude, traže trouglove, ćute i pomažu - pomažu! Drugi prolaze.. Svi su živi hvala Bogu!"

 

"Tada čovek iz osobnog auta bez prednjeg dela pita - gde mi je dete! Mrak, pozliće mi! Mladi vozač, ova dvojica iz sch-a prevrću sedište, ja vičem gledajte pod ispod, u panici shvatam da nema vetrobrana! Možda je dete izletelo kroz prozor. Mrak je, kud da tražimo".

 

"Tresem vozača, pitam ga je li zna gde je bio, kud je krenuo? Mladi preduzetnik pronalazi njegov mobilni, ja mu naređujem da zove ženu da joj kaže da je živ i pita je gde su deca!"

foto: Facebook/Violeta Jelic

"Deca su kući s njom. Hvala Bogu, kući su. Dolazi policija..čujem mladu ženu da govori policajcu kako su svi ok, da je ona lekar i da je ona zvala hitnu. Pružam joj ruku, predstavlja se - nešto, Barajaktarević, doktorka Barjaktarević s Rebra".

 

"Govori mi da su svi dobro. Govori policajcu da su svi dobro i pri svesti. Policajac nas pita što smo videli. Govorim iskre, samo iskre, bila sam prva iza sudara, ostali su stali pomoći. Ostali su LJUDI koji su stali pomoći. Policajac nam govori da možemo svi ići... I odlazimo mladi vozač preduzetnik i momci iz sch-a, doktorka i ja. Pozdravljamo se i pružamo ruke - svi su živi".

 

Kurir.rs/24sata.hr

Foto: Facebook

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...