MASONI PROVERAVALI PREDSEDNIKA HRVATSKE! Posle detaljne istrage su otkrili nešto što NISU MOGLI DA MU OPROSTE!
Foto: EPA/Yoan Valat, Zorana Jevtić

hrvatski mediji o tajnoj vezi milanovića i slobodnih zidara

MASONI PROVERAVALI PREDSEDNIKA HRVATSKE! Posle detaljne istrage su otkrili nešto što NISU MOGLI DA MU OPROSTE!

Hrvatska -

Danas je inauguracija hrvatskog predsednika Zorana Milanovića. Sve oko kampanje i izbora je odavno završeno. Ali pojedini hrvatski mediji se i dalje bave kako je Miloanović došao na vlast.

Tako je portal Dnevno.hr postavio pitanje - da li su Milanovića na vlast doveli masoni?!

Naime oni tvrde da se među ljudima za koje su im njihovi izvori potvrdili da su članovi masonske lože nalazi i ugledni kreativni direktor i dizajner Boris Malešević.

"Iako je Malešević aktivan već više od dvadeset godina i vrlo poznat u dizajnerskim krugovima, u posljednjih mjesec dana sve se češće pojavljuje u medijima zbog svojeg najnovijeg projekta – kreiranja vizualnog identiteta i poruka pobjedničke predsjedničke kampanje Zorana Milanovića", piše ovaj hrvatski portal i dodaje:

"Malešević je, inače, već godinama jedan od vodećih autora političkih kampanja u Hrvatskoj. Ne samo da je stvarao gotovo sve kampanje za parlamentarne izbore SDP-a – sam kaže da je posebno ponosan na slogan koji je smislio za SDP u kampanji 1996. godine koja je glasila “Bolji život svima, a ne samo njima”, a otkako je na čelo stranke došao Zoran Milanović, njihova se saradnja intenzivirala. Saradnju su vrlo kratko prekinuli 2016. godine, kada je Malešević za HDZ osmislio naširoko kritiziranu kampanju “Vjerodostojno”. Iako su mnogi taj slogan kritikovali kao sprdnju, imajući u vidu da se stranka u to vreme branila na sudu od optužbi da je zločinačka organizacija, HDZ je ipak iz izbora izašao kao pobednik."

Ovo nije prvi put da se Milanović u hrvatskim medijima povezuje sa masonima. Naime tokom 2016. izašao je tekst o tome da se sam Milanović nudio jednoj masonskoj loži ali da je bio odbijen.

Naime, procenjuje se se da u Hrvatskoj ima oko 350 masona, registrovanih kao Udruženje građana, a javnosti su dostupna imena samo onih koje masonska loža želi da objavi.

Dragan Kukavica, veliki majstor Velike lože Hrvatske u intervjuu Večernjem listu ( 6. oktobar 2013.) samouverno je izjavio da je “u svakoj hrvatskoj vladi bilo masona pa je tako i sada u Milanovićevoj”.

“Ne znam je li danas Zoran Milanović član neke masonske lože, ali pouzdano znam da je 2009. godine pokušao postati član masonske lože”, kazao nam je svedok događaja iz prve ruke i potvrdio da su masoni odbili kao lošeg kandidata, piše Maxportal.

Priča ide ovako - Zoran Milanović je, nakon gubitka izbora 2007. godine, pokušao je da postane član masonske lože u Rijeci.

“Već pri prvom koraku načinio je grešku”, kaže naš izvor.

Naime, masoni više vole da pozovu potencijalne kandidate u svoje članstvo, nego kad im se neko sam nudi. A Milanović se sam ponudio. U tu svrhu aktivirao je svoje riječke (stranačke) veze. Ali, budući da se sam kandidovao masonska loža u Rijeci prema Milanoviću je bila vrlo oprezna.

Prvi masoni u novoj hrvatskoj državi bili su izuzetno obrazovani, porodično i prijateljski povezani, osobe s izgrađenim profesionalnim karijerama u zemlji i svetu, ljudi u zrelim godinama. Većini njih i očevi i dedovi bili su masoni u bivšoj Kraljevini Jugoslaviji, pa i znatno pre toga.

S prezirom su gledali na karijeriste, ljubitelje okultnog, koji su članstvom u nekoj masonskoj loži želeli za sebe neku materijalnu korist ili politički dobitak. Nažalost, danas se događa da stara masonska garda odlazi, dolaze “neki novi klinci”, a kriterijumi se snižavaju što je veoma razočaralo masonske veterane.

Na Milanovićevu žalost jedan od dvojice članova riječke lože, koji su imali zadatak da istraže “sve o kandidatu”, spadao je u tu staru gardu, izvornu grupu masona. Taj masonski veteran se potrudio da sazna što više podataka o Milanoviću. Skenirali su ga na sve moguće načine i vrednovali njegovu karijeru poslednjih 18 godina.

Provera je pokazala da ne poseduje kvalitete za članstvo u biranom društvu. U proceni kandidata stajalo je: pokazuje bahatost, prepotentnost, aroganciju, samovolju i – što su mu posebno zamerili – lenjost.

Spomenuta je i situacija iz vremena dok je radio u Ministarstvu spoljnih poslova kad je vukao neke samovoljne poteze koji su ocenjeni štetnima za Hrvatsku, a za koje nikad nije odgovarao. Te informacije dodatno su zasmetale masonskom veteranu koji je bio naglašeno hrvatski orjentisan.

Nakon što je Milanovićevo ime nekoliko meseci stajalo na crnoj ploči riječke lože, i nakon što su svi članovi Vijeća dali svoje primedbe, pristupilo se glasanju.

Masoni pri odlučivanju glasuju crnim i belim kuglicama. Bele kuglice znače prolazak kandidata, a crne kuglice znače da neko u Veću ima primedbe koje sprečavaju prijem kandidata na neko vrijeme (jedna kuglica) ili u potpunosti zaustavlja prijem (dve ili više kuglica).

Ako kandidat dobije samo jednu crnu kuglicu sledi obrazloženje zašto je član Veća protiv prijema kandidata. Ako su dve crne kuglice obrazloženje nije potrebno.

Milanović je imao peh – u kutiji su se našle dve crne kuglice. Nije prošao, a njegov prijem u masonsku ložu u Rijeci zauvek je sprečen, piše Maxportal.hr

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja