Najnovije vesti

STATUS HRVATSKE DOKTORKE ZAPALIO DRUŠTVENE MREŽE: Sve je počelo kada je penzioner došao po redovnu terapiju
Foto: Instagram Printscreen

bruka

STATUS HRVATSKE DOKTORKE ZAPALIO DRUŠTVENE MREŽE: Sve je počelo kada je penzioner došao po redovnu terapiju

Hrvatska

O statusu Ive Vuletić iz Hrvatske gde je broj zaraženih od korona virusa 49 ne prestaje da se govori. Prenosi ga i hrvatski Indeks, a doktorka ga je objavila na blogu koji vodi sa se setrom Petrom.

"U ambulantu juče ulazi stariji čovek s maskom. Došao je po recept za jedan simptomatski lek protiv proliva koji mu je propisao onkolog. On je u trenutno procesu HEMOTERAPIJE. Leukociti su mu verovatno oko 1. (čitaj: imuniteta nema). Moje pitanje je naravno bilo zna li što se događa oko njega i da je najrizičnija grupa za zarazu pa zašto nije poslao nekog drugog da podigne lek u apoteci. Pomalo besna, razočarana, sa nevericom. On kaže da nema nikog svog, a komšije sigurno ne bi došle jer su uspaničeni.

Ljudi dragi, kao doktorka VAS MOLIM da u ovoj gunguli ne zaboravite one male, ugrožene, slabe i nemoćne. Nema smisla da oni sada idu po čekaonicama, apotekama i prodavnicama. Po zgradama i komšiluku stavite svoj broj uz poruku da ćete umesto njih otići u apoteku ili prodavnicu. Zaštitimo najslabije. Ne okrećite glavu!

Ovim putem apelujem i na kolege blogere i sve ostale s bilo kakvim medijskim uticajem da podrže medicinsko osoblje te da svim kanalima poruče narodu da #ostanekoduće i pomogne ugroženima. Treba nam pomoć, sami ne možemo", poručila je.

Kurir.rs/Index.hr Foto: Instagram

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...