ZA HRVATE JE SRBIJA OPET ELDORADO: Komšije pohrlile preko granice i oplevile srpske trgovine! Evo šta je najtraženije!
Foto: Shutterstock

očekivano

ZA HRVATE JE SRBIJA OPET ELDORADO: Komšije pohrlile preko granice i oplevile srpske trgovine! Evo šta je najtraženije!

Hrvatska -

Nakon što je Srbija otvorila granicu, Hrvati su ponovno krenuli u kupovinu u susednu zemlju, gde najviše kupuju cigarete, lekove, ali i pivo i druge potrepštine, javlja hrvatski RTL.

Tako, gotovo po istim uslovima kao i pre 12. marta kada su granice zatvorene, Hrvati sa ličnom kartom, bez testa na korona virus i bez odlaska u 14-dnevnu izolaciju ponovo mogu u Srbiju.

O tome da su se stvari na granici vratile u normalu za RTL je otkrio Milan iz Osijeka koji ističe da prilikom prelaska nije imao nikakvih problema, već da je samo od granične policije dobio uputstva o ponašanju.

"U odnosu na razdoblje prije korona virusa, jedino što sam primetio jeste da je pivo malo poskupelo i to je sve. Ali, ipak smo uspeli nešto da uštedimo", rekao je.

Inače, građani Hrvatske u Srbiju prelaze radi kupovine lekova i cigareta zbog znatno nižih cena, a nezaobilazna odrednica im je trgovina s prehrambenim artiklima.

Po osobi se u Hrvatsku sme uneti boks cigareta, a od alkoholnih pića sme se preneti jedna litra žestokog pića i 16 litara piva, dok se sveže meso, suhomesnati proizvodi I hrana za domaće životinje ne mogu unositi.

Snežana je za RTL rekla da u Srbiju odlazi po lekove, sokove, ali i sve ostale proizvode koji su tamo jeftiniji.

"Može se uštedeti i do 300 - 400 kuna po odlasku (oko 50 evra)", rekla je.

Najomiljenija destinacija Osiječanima je odlazak u Bogojevo, koje je svega 40 kilometara udaljeno, što znači da se za tamo i nazad na gorivu potroši oko 50 kuna (četiri evra).

Kako navodi RTL, Relja kaže da mu se taj trošak itekako isplati jer na primer samo na "šteki" cigareta uštedi i do 100 kuna.

Za sada, kažu, gužvi na graničnom prelazu nema, preneo je hrvatski portal Novac.

Kurir.rs/Tanjug Foto: Shutterstock

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track