JEZIVA SAOBRAĆAJKA KOD SLAVONSKOG BRODA: Lekari se bore za živote dvoje povređenih, policija i dalje istražuje nesreću
Foto: Screenshot YT / Al Jazeera

lakše povređene puštaju

JEZIVA SAOBRAĆAJKA KOD SLAVONSKOG BRODA: Lekari se bore za živote dvoje povređenih, policija i dalje istražuje nesreću

Hrvatska -

U saobraćajnoj nesreći koja se juče dogodila na autoputu kod Slavonskog Broda smrtno je stradalo 10 osoba, hitna pomoć zbrinula je 44 osobe, 15 je teško stradalih, a među njima je i jedna devojčica. U autobusu kosovskih registarskih oznaka bilo je 69 osoba, među kojima dva vozača.

Hitna pomoć zbrinula je 42 povređene osobe u slavonsko-brodskoj bolnici, a dve u novogradiškoj. Muškarac koji je u novogradišku bolnicu bio smešten s povredom kičme prevezen je na dalje lečenje u Zagreb, prenosi Index.

Prema dosadašnjim informacijama, dve osobe su u jedinici intenzivnog lečenja i životno su ugrožene. Tokom današnjeg dana trebalo bi da budu prevezene za Zagreb.

Neki od lakše povređenih danas će biti otpušteni iz bolnice.

Noć je protekla relativno mirno, nije bilo pogoršanja stanja, rekao je za N1 direktor Opšte bolnice Slavonski brod Josip Samardžić.

"Od 42 primljena i dalje imamo dva na intenzivnoj. Juče je obavljeno ukupno sedam operativnih zahvata. Pacijenti se i dalje nadgledaju. Deo pacijenata će tokom prepodneva biti otpušten", dodao je.

Istakao je da su pacijenti prošli stanje šoka. "Psihološka pomoć i dalje je prisutna", naveo je Samardžić.

Jedan od poginulih u nesreći je jedan od dvojice vozača busa kosovskih tablica, koji u trenutku sletanja autobusa sa puta nije bio za volanom, nego na mestu suvozača.

Vozač koji je bio za volanom u trenutku nesreće policiji je rekao da je na trenutak zaspao.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track