DOBIO OTKAZ ZBOG ALKOHOLA, A NIJE GA OKUSIO! Na sudu dokazao da nije kriv, EVO ŠTA JE POJEO zbog čega je imao 0,18 promila u krvi
Foto: Profimedia

Zagorje

DOBIO OTKAZ ZBOG ALKOHOLA, A NIJE GA OKUSIO! Na sudu dokazao da nije kriv, EVO ŠTA JE POJEO zbog čega je imao 0,18 promila u krvi

Hrvatska -

Danijel (59) iz severnog Zagorja bio je malo iznenađen kada je dobio otkaz u Hrvatskim železnicama gde je radio.

Naime, tog prošlog jula Danijel je radio kao skretničar na glavnoj stanici u Zagrebu. Ali onda mu je sve krenulo naopako. Saobraćajni instruktor ga je pustio da "duva" i izmereno mu je 0,18 promila alkohola u krvi.

Kako su propisi u Hrvatskim železnicama po tom pitanju strogi i ne tolerišu prisustvo alkohola zbog velike odgovornosti posla, dobio je otkaz.

Železnička stanica Zagreb
foto: Printskrin / You Tube

Danijel se na to požalio, navodeći da ima 39 godina staža, od čega 28 na železnici. Nikada nije utvrđeno da je na poslu konzumirao alkohol, a više puta je testiran na alkohol. On je naveo da je preksinoć, dosta kasno, pojeo salatu sa alkoholnim sirćetom i da zbog zdravstvenog stanja ne pije alkohol i ne puši tri godine, piše Kodeks portal.

Sud mu je poverovao i konstatovao da je Danijelova koncentracija alkohola bila mala, što nije uticalo na njegovo ponašanje i bezbednost u saobraćaju. U prilog mu ide i to što je lošeg materijalnog stanja i što izdržava dva sina, od kojih je jedan student. Malo mu nedostaje i do penzije.

Zbog toga je sudija Opštinskog suda u Zlataru odlučio da ga vrati na radno mesto, na mesto skretničara, a preduzeće je dužno da mu nadoknadi troškove postupka. Nezadovoljna stranka može uložiti žalbu na presudu u roku od 15 dana.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track