GRABAR KITAROVIĆ: Hrvatska neće biti zemlja prihvata izbeglica!
Foto: Fonet

Odlučna

GRABAR KITAROVIĆ: Hrvatska neće biti zemlja prihvata izbeglica!

Hrvatska -
Hrvatska predsednica je danas posetila prelaz Bapska, preko koga u Hrvatsku iz Srbije ulazi najviše migranata i izbeglica

BAPSKA - Hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović izjavila je danas da je pitanje migranata i izbeglica dugoročan problem koji će morati da se rešava na nivou Evropske unije i da Hrvatska ne može da bude zemlja prihvata.

Grabar Kitarović je danas posetila prelaz Bapska, preko koga u Hrvatsku iz Srbije ulazi najviše migranata i izbeglica, kao i prihvatni centar u Opatovcu, gde je razgovarala sa nekima od njih o državama iz kojih dolaze, kao i razlozima zašto ih napuštaju.

Izbeglice u Opatovcu, Foto: Reuters/Marko Đurica
Izbeglice u Opatovcu, Foto: Reuters/Marko Đurica

Hrvatska predsednica je razgovarala i sa volonterima iz Češke i policajcima koji rade na prihvatu izbeglica, kao i sa potpredsednikom Vlade i ministrom unutrašnjih poslova Rankom Ostojićem o stanju u Opatovcu. Ona je ocenila da postoji mogućnost da će se izbeglički talas tokom zime smanjiti.

Ona je izrazila i bojazan šta će se dogoditi ukoliko Austrija i Nemačka obustave prijem.

"Kako ćemo onda reagovati i suočavati se sa ljudima koji će se tada osećati sigurno frustrirano i nezadovoljno. Apelujem na sve da razmišljamo dugoročno", poručila je hrvatska predsednica.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track