ZAGREBAČKI GRADONAČELNIK OBIŠAO RUPU: Nisam ja Betmen da predvidim šta će biti
Foto: Dragana Udovicic

Incident u Hrvatskoj

ZAGREBAČKI GRADONAČELNIK OBIŠAO RUPU: Nisam ja Betmen da predvidim šta će biti

Hrvatska -
Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić obišao je u utorak raskrsnicu Slavonske avenije s Vrbikom, na čijem je srednjem delu došlo do propadanja trotoara zbog čega se stvorila velika rupa, i poručio građanima da je do propadanja došlo zbog odrona tla, i da nema razloga za strah od daljeg urušavanja.

Bandić je istakao da nije, kako se priča, reč o spiranju tla vodom. "Nema vode, ništa nije eroziralo od vode, dogodilo se što se dogodilo, pomeranje tla, viša sila", rekao je Bandić naglašavajući da Zagreb ima desetine hiljada kilometara ulica i infrastrukturu za vodosnabdevanje i odvod.

Na pitanje postoji li zbog starih cevi mogućnost ponovnog pucanja, iako je deonica asfaltirana pre godinu dana, Bandić je tvrdi kako to nisu tačne informacije.

"Cev nije pukla i to možemo svi videti, vidite da nema vode. Negde na svetu je nastao odron pet kilometara puta, sa sto ili deset hiljada mrtvih, ne mogu ja na to da utičem, budimo srećni da se to ovde nije dogodilo, sanirajmo ovo i idemo dalje", rekao je.

Odgovarajući na pitanje šta se saniralo u Ulici Josipa Marohnića pre dve godine, Bandić je kazao da se na tako velikom području, kao što su raskrsnice, mogu dogoditi ovakve neprilike. Na pitanje šta je sa Bukovačkom ulicom koju je obećao da obnovi, Bandić je rekao kako se, nažalost, nevolje mogu dogoditi bilo kada i bilo gde, što Grad nastoji da sanira u što kraćem roku.

Poručio je u šali "kako nije Betman", pa ne može predvideti gde se nešto može dogoditi, i da interveniše unapred.

Pozvao je sugrađane na strpljenje i korektnost kako bi se problem rešio što pre.

Bandić je pozvao medije i građane da, ako znaju da će se negde dogoditi slična nesreća, radi prevencije prvo njemu jave, pa će biti nagrađeni honorarom.

(Jutarnji.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track