GEORGIEVSKI POZIVA GRUEVSKOG: Uradi kao i ja - poražen si, daj ostavku!
Foto: PlusInfo

Stav

GEORGIEVSKI POZIVA GRUEVSKOG: Uradi kao i ja - poražen si, daj ostavku!

Severna Makedonija -

Ljupčo Georgievski, bivši lder VMRO DPMNE, pozvao je aktuelnog vođu te partije i bivšeg premijera Nikolu Gruevskog da sledi njegov primer.

"Ja sam podneo ostavku kada sam bio poražen, a reformisanje stranke je najbolje rešenje. Kad sam 2002. izgubio izbore od DSM-a i bio poražen kao premijer, čestitao sam im pobedu i omogućio mirnu tranziciju vlasti", rekao je Georgievski u intervjuu Televiziji 24.

Bivši premijer Makedonije objasnio je da mu je cilj bio da reformiše stranku, kako bi ona mogla sledeći put da pobedi SDSM:

"To sam uradio bez mnogo razmišljanja jer sam demokrata po ubeđenju i lično sam ubedio stranku da je to najbolje za nju. Nikola Gruevski i VMRO-DPMNE spalili su mnoge mostove, pokazali su da im nisu najvažniji ni nacionalni interes niti država. Svako ko potcenjuje poziciju međunarodne zajednice - na kraju izgubi. Oni su imali priliku da učine nešto više za Makedoniju i za sebe, a napravili su mnoštvo grešaka. Previše su izmaltretirali sve i bojim se da će napraviti tako velike greške da će ih one uništiti", kazao je Georgievski.

On nije isključio ni mogućnost da predsednik države Đorđe Ivanov okonča svoj predsednički mandat.

(PlusInfo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track