SLOVENIJA IPAK PRIMILA MIGRANTE: Stigla prva grupa izbeglica u Postojnu
Foto: AP

Iz Hrvatske

SLOVENIJA IPAK PRIMILA MIGRANTE: Stigla prva grupa izbeglica u Postojnu

Region -
Iako je ranije bilo najavljeno da će slovenačke vlasti vratiti izbeglice natrag u Hrvatsku, došlo je do promene te odluke i putnički voz je dobio status šinskog vozila za posebne namene

ZAGREB - Zbog vanredne situacije s prilivom izbeglica, Slovenačke železnice obustavile su saobraćaj međunarodnih vozova preko graničnih prelaza s Hrvatskom, izvestile su u četvrtak uveče Hrvatske železnice (HŽ).

Voz sa oko 150 izbeglica koje su iz Hrvatske došle u Dobovu, upućen je kasno sinoć ka Ljubljani, odakle je nastavio za Postojnu gde se nalazi prihvatni centar.

Iako je ranije bilo najavljeno da će slovenačke vlasti vratiti izbeglice natrag u Hrvatsku, došlo je do promene te odluke i putnički voz je dobio status "šinskog vozila za posebne namene".

Odlukom Ministarstva unutrašnjih poslova Hrvatske (MUP), prelazi Tovarnik, Ilok, Ilok2, Principovac, Principovac2, Batina i Erdut, koji se nalaze na granici sa Srbijom, od sinoć su zatvoreni.

S obzirom na to da je do 22 sata na područje Hrvatske, po evidenciji Ministarstva unutrašnjih poslova, ušlo 11.003 migranata, Hrvatska je odlučila da zatvori navedene granične prelaze sa Srbijom i tako da smanji ili obustavi dotok izbeglica.

Do kada će granice sa Srbijom biti zatvorene, znaće se više danas, nakon sednice Veća za odbranu i nacionalnu sigurnost.

(Anadolija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track