TEŠKE OPTUŽBE SUSEDA: Slovenci pustili snimak kako hrvatska policija tera migrante u ledenu reku
Foto: YT

Termokamere iz helikoptera

TEŠKE OPTUŽBE SUSEDA: Slovenci pustili snimak kako hrvatska policija tera migrante u ledenu reku

Region -
Šalju ljude u neprikladnoj obući i odeći da prelaze hladnu Sutlu, a nas optužuju da smo neorganizovani, rekao je slovenački državni sekretar Boštjan Šefic

LJUBLJANA - Na pres konferenciji slovenačke vlade izrečene su teške optužbe na račun hrvatske policije i vlasti. Slovenci su prikazali snimke termokamere iz helikoptera na kojima se vidi kako hrvatska policija tera izbeglice da prelaze ledenu reku Sutlu."Pustili su ih da neorganizovano prelaze reku Sutlu. Nisu ih uputili na most, nego su to svetlosnim znacima učinili helikopteri naše policije! Šalju ljude u neprikladnoj obući i odeći da prelaze hladnu Sutlu, a nas optužuju da smo neorganizovani. Stalno pričaju da su humani, a bacaju decu i starce u smrznutu vodu" rekao je državni sekretar Boštjan Šefic, a prenosi 24ur.

"Hrvatska pokušava da nas diskredituje. Evropskom povereniku ćemo jasno preneti naše stavove i zahteve", kaže on.

Do sada je kroz Sloveniju prošlo već 38.000 migranata, rekao je Šefic i dodao da je na terenu trenutno 214 vojnika i da će ih do kraja dana biti postavljeno ukupno 400.

Inače, svet je već obišao snimak koji je snimila jedna britanska televizija prikazujući gomilu ljudi, među kojima i ma i žena i dece, kako prelaze reku Sutlu.

Migrants cross river at the Slovenian border

Migrants and refugees, including women and children, wade across a freezing river at the Slovenian border. Over a thousand people were transported by train from Croatia and set down in fields early on Wednesday morning to cross into Slovenia on foot.

Posted by Channel 4 News on Среда 21. октобар 2015.

(Jutarnji)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track