ŠARIĆ U AVIONU: Đe su ona dvojica, Tadić i Homen?
Foto: KURIR

Šokantno: Za čije zdravlje je pitao narko-bos

ŠARIĆ U AVIONU: Đe su ona dvojica, Tadić i Homen?

Društvo -
Kralj kokaina se tokom puta žalio agentima BIA kako su ga neki političari pustili niz vodu; Usput se raspitivao za bivšeg predsednika i državnog sekretara

BEOGRAD - Za Šarića omerta ne važi!Najveći balkanski narko-bos Darko Šarić let za Srbiju prekratio je tako što se agentima BIA požalio da su srpski političari oprali ruke od njega i pored svega što je za njih učinio! Prema saznanjima Kurira, on se raspitivao i za bivšeg predsednika Srbije Borisa Tadića i nekadašnjeg državnog sekretara u Ministarstvu pravde Slobodana Homena.- Govorio je o tome kako su ga političari izdali iako ih je debelo zadužio, a onda je u jednom trenutku zagonetno pitao: „Đe su vam ona dvojica, Tadić i Homen?“ - prenosi sagovornik Kurira iz bezbednosnih službi.Naš izvor dodaje da su agenti BIA bili prilično hladnokrvni i da nisu želeli da sa Šarićem ulaze u bilo kakvu „opasnu komunikaciju“.- Trudili su se da sa Šarićem pričaju o nekim stvarima koje nemaju veze s onim čime se bavio - prenosi naš izvor. Iako se o političkim kontaktima kralja kokaina mnogo govorilo, a mnoge ličnosti iz tog sveta bile povezivane s njim, on u svojoj neočekivanoj ispovesti nije pominjao više nikog.- Pomenuo je samo njih dvojicu političara. Druge nije. Dok je izgovarao njihova imena, trudio se da zvuči misteriozno - priča izvor Kurira detalje iz „golsftrima 550“, privatnog aviona u vlasništvu švajcarske avio-kompanije „Džet avijejšen“, koja je dovezla Šarića do aerodroma u Podgorici.Političari u strahuOstaje da se vidi da li će narko-bos biti tako pričljiv i u ponedeljak, kada će sesti na optuženičku klupu u Specijalnom sudu. Inače, za mnoge najistaknutije političare i biznismene 24. mart biće Dan D jer bi Šarić svojim svedočenjem mogao da otvori Pandorinu kutiju i zapečati mnoge političke karijere.- Šarić je nesporno uživao zaštitu mnogih visokopozicioniranih političara i oni su opravdano u panici zbog onog što će on ispričati pred sudom. On više nema razloga da štiti svoje političke kontakte i mnoge moćnike bi mogao da povuče za sobom - kaže izvor Kurira.Podsetimo, posle akcije „Balkanski ratnik“ 2009, kada je na jahti „Maui“ u urugvajskim vodama zaplenjeno 2,8 tona kokaina, šira javnost saznala je ko je Darko Šarić. Prema tvrdnji tužilaštva, Šarić je optužen da je prošvercovao 5,7 tona kokaina, a njegovo bogatstvo meri se milijardama evra. Građani su pre nekoliko godina danima po medijima gledali u kakvom je luksuzu živeo Šarić i slušali o brojnim zabavama kojima je prisustvovala tadašnja politička elita Srbije.Moćni savezniciNaravno, da priče o političkoj podršci koju je imao Šarić imaju osnova, vidi se i po tome što mu je omogućeno da kupuje lokale, preduzeća i najplodniju zemlju u Vojvodini, kao i po tome što se protiv njega nije vodila istraga sve do trenutka kada je američka DEA to zatražila.- Očigledno je da je neko bitan ko je bio na vlasti zažmurio na njegove prljave poslove i pustio ga da radi. A da li je i šta zauzvrat dobio, sigurno će se saznati - dodaje naš izvor.Slobodan Homen nije želeo da komentariše naša saznanja.

Boris TadićOČEKIVAO SAM OVO OD ŠARIĆALider NDS kaže za Kurir da nije iznenađen Šarićevim napadom.- S obzirom na činjenicu da sam inicirao akciju „Balkanski ratnik“, tokom koje je zaplenjeno 5,6 tona kokaina i konfiskovano 360 miliona evra imovine, podignute su optužnice i počelo suđenje članovima njegovog klana, ovakve izjave su očekivane. Ne bi me čudilo da na kraju pročitam i da sam, uprkos svemu, bio povezan sa Šarićem. Svi oni političari i mediji koji o ovom slučaju govore suprotno istini, zapravo su oni koji su uplašeni od istine i skoro izvesno saveznici kriminala.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track