SNS će tužiti Jerkov i medije zbog Nikolićeve diplome

SNS će tužiti Jerkov i medije zbog Nikolićeve diplome

Politika -
Tužbenim zahtevom tražiće se iznos od dva miliona dinara, a kada bude, presuđeno novac će, kako je napomenuto, biti upućen za pomoć žrtvama zemljotresa u Kraljevu

BEOGRAD - Srpska napredna stranka pokrenuće narednih dana "privatno-krivičnu i civilnu tužbu za uvredu časti i ugleda" protiv narodne poslanice LSV Aleksandre Jerkov i svih medijskih kuća koje su prenele vest da lider SNS nema završen fakultet, rečeno je danas na konferenciji za novinare SNS.

Tužbenim zahtevom tražiće se iznos od dva miliona dinara, a kada bude, presuđeno novac će, kako je napomenuto, biti upućen za pomoć žrtvama zemljotresa u Kraljevu. Funkcionerka SNS Zorana Mihajlović je novinarima pokazala diplome lidera SNS, kao dokaz da je Fakultet za menadžment završio 2007. godine u Novom Sadu, a nakon toga i master na Fakultetu za ekonomiju i inženjerski menadžment, takođe u Novom Sadu.

Ona je rekla da SNS od trenutka kada je formirana čini sve da se Srbija pokrene. "Sa druge strane Demokratska stranka i njeni partneri se jedino bave negativnom i prljavom kampanjom", istakla je Mihajlović. Ona je kazala da je DS u dosadašnjoj kampanji potrošila 422 miliona dinara na negativnu kampanju i spotove protiv predsednika SNS Tomislava Nikolića."Za taj iznos su mogli recimo da izgrade 24 obdaništa, 72 zgrade koje bismo dali Kraljevu od tvrdog materijala, a ne one montažne koji su oni davali", izjavila je ona. Prema njenim rečima, SNS i koalicija "Pokrenumo Srbiju" će sigurno pokrenuti Srbiju nakon 6. maja i da će tada Srbija izaći iz tešeke ekonomske i socijalne krize.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track