BLOG UŽIVO: Riberi i Nasri maltretirali Valbuenu zbog visine
Foto: AP

DAN DESETI

BLOG UŽIVO: Riberi i Nasri maltretirali Valbuenu zbog visine

Brazil 2014 -

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti o Svetskom prvenstvu na jednom mestu.02:00 - Minimalac Argentine, remi Pancera i nova sudijska krađa Deseti dan Svetskog prvenstva u Brazilu doneo je novu sudijsku bruku. Nigerija je savladala Bosnu i Hercegovinu rezultatom 1:0, ali su meč drugog kola Grupe F odlučile katastrofalne sudijske greške. Nešto ranije u istoj grupi Argentina je savladala Iran sa 1:0, golom Lea Mesija u sudijskoj nadoknadi vremena. U subotu je odigrana i prva utakmica drugog kola Grupe G u kojoj je Nemačka remizirala sa Ganom 2:2. U nedelju je na programu drugi duel te grupe, SAD – Portugal (00.00), kao i mečevi Grupe H, Belgija – Rusija (18.00) i Južna Koreja – Alžir (21.00).23:25 - Klose izjednačio rekord RonaldaNapadač nemačke fudbalske reprezentacije Miroslav Klose golom na meču sa Ganom izjednačio je rekord Brazilca Ronalda, koji je do večeras bio najbolji strelac u istoriji svetskih prvenstava.22:40 - De Rosi ne igra protiv UrugvajaItalijanski fudbaler Danijele De Rosi najverovatnije će propustiti ključnu utakmicu svog nacionalnog tima protiv Urugvaja, rekao je lekar reprezentacije Enriko Kastelaci. De Rosi je povredio list na susretu sa Kostarikom i, prema rečima lekara, biće mu potrebno nekoliko dana da se oporavi. Italija i Urugvaj sastaće se u utorak u 18.00 u poslednjem kolu Grupe D, a evropskoj selekciji potreban je remi kako bi se plasirala u osminu finala SP.22:05 - Mesi: Baš sam srećan zbog golaNajbolji argentinski fudbaler Lionel Mesi rekao je da je njegovoj ekipi bilo teško da pobedi Iran na SP. "Da budem iskren, bilo je veoma teško. Zatvorili su nas, bilo nam je teško da probijemo njihovu odbranu. Bilo je baš napeto za nas", rekao je Mesi. Mesi je bio strelac jedinog pogotka na utakmici, pošto je odličnim udarcem sa 20 metara u sudijskoj nadoknadi vremena savladao protivničkog golmana. "Bio sam veoma srećan kada sam video da sam postigao pogodak, jer smo bili u nadoknadi vremena i želeo sam da se plasiramo u narednu rundu", kazao je Mesi.

21:40 - Nemci na stadionu u Berlinu prate "pancere" protiv Gane

Foto: Twitter
Foto: Twitter

21:25 - Italijani ogorčeni: Naši fudbaleri nisu fizički spremniItalijanska fudbalska javnost dovela je u pitanje fizičku spremnost reprezentativaca te zemlje dan posle iznenađujućeg poraza od Kostarike na SP. "Moramo da shvatimo šta je transformisalo lavove iz Manausa u zombije koji su na krhkim nogama istrčali na travnjak stadiona Pernambuko", navodi se u tekstu Gazete delo sport. Selektor Čezare Prandeli, koji je uoči šampionata govorio kako mu je potrebno ne samo 23 fudbalera, već 23 atlete, u ekipu za Mundijal uvrstio je posebno obučene nutricioniste, koji pažljivo biraju svaki komad hrane koji će fudbaleri te zemlje pojesti.

21:01 - Golišavi selfi Argentinaca posle pobede nad Iranom

20:46 - Riberi i Nasri maltretirali Valbuenu zbog visineFrancuski fudbalski reprezentativac Matije Valbuena rekao je da su ga Frank Riberi i Samir Nasri maltretirali kada je stigao u Marsej 2006. godine zbog niskog rasta. "Kada vidim Riberija i Nasrija na reprezentativnom okupljanju najradije bih da zaboravim šta se sve dešavalo jer je priča gotova, ali i pored toga i dalje imam loše uspomene na ono što se događala. Tada sam sistematski bio meta šala, a to stvarno boli. Niko drugi u svlačionici nije bio na udaru kao ja. Tada sam bio previše fin, sada sam mnogo drugačiji", rekao je Valbuena.20:05 - Silva: Umor ne sme da bude izgovor za neuspeh ŠpanijeŠpanski fudbaler David Silva rekao jeda umor ne sme da bude izgovor za iznenađujuće ranu eliminaciju njegove reprezentacije sa SP u Brazilu. "Ne možemo da tražimo izgovore, svi smo grešili na ovom Svetskom prvenstvu. Ali, svako upiranje prsta u nas na ovom takmičenju mora da prestane", rekao je Silva. Španija je poražena u prva dva susreta i neće imati priliku da odbrani trofej osvojen pre četiri godine u Južnoj Africi.19:35 - Tomas Miler pogodio čoveka za stolom

http://www.youtube.com/watch?v=nZrMXgG5Fds
19:11 - Braća Ture ostaju na Mundijalu

18:00 - Maradona uz "gaučose" protiv Irana

17:46 - Čilić: I na Vimbldonu se navija za Hrvatsku

17:31 - Kompani spreman za RuseKapiten fudbalske reprezentacije Belgije Vensan Kompani rekao je da će biti spreman za nedeljni meč sa Rusijom u drugom kolu H grupe SP. Fudbaler Mančester sitija oporavio se od povrede prepona koju je zadobio u finišu meča prvog kola protiv Alžira (2:1). Duel selekcija Belgije i Rusije igra se sutra od 18 sati na stadionu Marakana u Rio de Žaneiru.

17:11 - Sušić: Džeko nama ono što je Mesi ArgentiniSelektor BiH Safet Sušić izjavio je da Edin Džeko u njegovom timu ima sličnu ulogu kao Leo Mesi u timu Argentine. "Džeko je nama jednako važan kao Ronaldo Portugalu, Nejmar Brazilu ili Mesi Argentini", rekao je Sušić pred meč drugog kola sa Nigerijom. "Svi su svesni koliko nam je taj meč važan i nismo baš u najboljoj poziciji", dodao je popularni Pape. Utakmica počinje u subotu u ponoć.16:46 - Von Bergen zbog povrede završio MundijalFudbalski reprezentativac Švajcarske Stiv von Bergen propustiće ostatak SP u Brazilu zbog povrede koju je doživeo na meču protiv Francuske. On je posle samo sedam minuta morao da napusti igru, jer mu je Olivije Žiru polomio jagodičnu kost. Defanzivac Jang Bojsa neće igrati poslednji meč grupne faze protiv Hondurasa u kojima će Švajcarska pokušati da izbori plasman u osminu finala.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

16:11 - Anćeloti: Italija prolazi u osminu finala SPTrener madridskog Reala Karlo Anćeloti rekao je da veruje da fudbalska reprezentacija Italije neće izgubiti presudan meč protiv Urugvaja u borbi za plasman u osminu finala Svetskog prvenstva u Brazilu. Italija se nalazi na drugom mestu grupe D sa po jednom pobedom i porazom, isti skor ima i Urugvaj, ali "azuri" imaju bolju gol razliku za jedan pogodak. Utakmica između Italije i Urugvaja na programu je u utorak u Natalu od 18 sati.

15:45 - Alonso se povukao iz nacionalnog timaŠpanski fudbalski reprezentativac Ćabi Alonso odlučio je da se oprosti od nacionalnog tima "crvene furije". Alonso je ovu odluku navodno doneo pre početka Mundijala u Brazilu i da loš nastup "crvene furije" na ovogodišnjem SP nije razlog njegovog odlaska. Alonso je za Španiju odigrao 113 utakmica i postigao 16 golova, a sa nacionalnim timom osvojio je SP 2010. i EP 2012.15:11 - Bolt već osvojio MundijalNajbrži atletičar sveta Jusein Bolt nije mogao da pobegne od groznice Svetskog prvenstva. On je na svom Instagramu postavio fotografiju na kojoj brižno drži pehar namenjen osvajaču Mundijala.

14:31 - Bosna će tokom meča protiv Nigerije imati veliku podršku navijača

14:27 - Iranci sa velikim nadama iščekuju meč protiv Argentine, iako su proglašeni za totalne autsajdere

13:49 - Kostarika je i dalje u centru pažnje

13:23 - Prema ovoj tabeli Amerikanci su najviše zainteresovani za Mundijal u Brazilu

13:00 - Kamila Vaslava se opredelila za Argentinu u dvoboju protiv Irana

12:25 - Vejn Runi se izvinio navijačima Engleske na Fejsbuku

12:02 - Pogledajte kakve fudbalske veštine izvode Lionel Mesi i Kun Aguero

http://www.youtube.com/watch?v=sve-dxN7UQo

11:30 - Iranski mediji: Mesi neće proći

Iranski mediji sa dosta optimizma dočekuju današnji meč protiv Argentine. Na naslovnoj strani najuticajnijeg sportskog lista objavljena je slika ranjenog Mesija uz naslov "Mesi neće iskoristiti šanse".

11:02 - Pogledajte radost navijača koji se slučajno našao u liftu sa Mesijem i ostalim igračima Argentine

10:38 - Za mnoge navijače postoji samo jedan Ronaldo

10:02 - Policija istražuje navijača invalida koji je skakao tokom meča

Brazilska policija istražuje slučaj nekih navijača koji su se prijavili kao invalidi, a tokom mečeva Brazila u nekoliko navrata ustajali iz svojih stolica i navijali za svoj tim. Osobe sa invaliditetom imaju posebna mesta na tribinama, a mogle su i da kupe ulaznice po daleko povoljnijim cenama.

09:38 - Rueda: Zaslužili smo ovaj rezultatSelektor fudbalera Ekvadora Reinaldo Rueda rekao je danas posle pobede nad Hondurasom u drugom kolu Grupe E Svetskog prvenstva da su njegovi igrači zasluženo trijumfovali."Zaslužili smo ovaj rezultat, zaslužili smo da ostanemo u borbi za plasman u narednu fazu takmičenja. Pokazali smo krakter", rekao je kratko Rueda novinarima posle meča.Strelac oba gola za Ekvador Ener Valensija ocenio je da njegova ekipa ima šansu u poslednjem kolu da pobedi Francusku i izbori plasman u osminu finala."Svi naši navijači bi trebalo da užviaju u ovim trenucima. Mi, kao ekipa smo srećni. Mislim da možemo da načinimo dobar rezultat protiv Francuske", rekao je Valensija.

09:00 - Bosna igra svoj drugi meč, Mažić sudi MesijuDanas su na programu mečevi Argentina - Iran (18), Nemačka - Gana (21) i Bosna i Hercegovina - Nigerija (00)Sve mečeve možete pratiti na portalu Kurir sporta putem ekskluzivne aplikacije urađene u vrhunskoj tehnologiji.08:45 - Devetog dana Mundijala ostvareni su sledeći rezultati:Kostarika - Italija 1:0, Francuska - Švajcarska 5:2, Ekvador - Honduras 2:1Pregled devetog dana Mundijala možete pogledati OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track