BLOG UŽIVO: Đordi Alba pretio novinaru: Sledeći put ću da ti otkinem glavu
Foto: Reuters

13. DAN

BLOG UŽIVO: Đordi Alba pretio novinaru: Sledeći put ću da ti otkinem glavu

Brazil 2014 -

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti o Svetskom prvenstvu na jednom mestu.

11:07 - Đordi Alba pretio novinaru: Sledeći put ću da ti otkinem glavuFudbalski reprezentativac Španije Đordi Alba pretio je novinaru sportskog dnevnika As posle pobede nad Australijom (3:0) u trećem kolu B grupe Mundijala. Španci su se tim trijumfom oprostili od daljeg takmičenja i titule šampiona, jer su u prva dva kola doživeli ubedljive poraze od Holandije i Čilea."Sledeći put ću da ti otkinem glavu", zapretio je defanzivac Barselone novinaru Asa pošto mu je ovaj postavio pitanje u miks zoni nakon meča u Kuritibi.Španski fudbaleri trebalo bi danas da se vrate kući, a tamošnji mediji danima ih već kritikuju zbog loših partija. Alba je do sada za reprezentaciju Španije odigrao 29 mečeva i dao pet golova.

10:24 - Kovač: Nismo bili toliko loši

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Selektor reprezentacije Hrvatske Niko Kovač ocenio je da njegova ekipa nije igrala toliko loše protiv Meksika u ponedeljak uveče kao što to govori rezultat (1:3). "Čestitam Meksiku jer su pokazali da su bolja ekipa, postigli su nam dva gola iz prekida, što smo mi hteli njima, ali to je tako u fudbalu. Odlučile su sitnice. Vidite koliko je to kvalitetna ekipa. Respekt su imali prema nama, nisu išli u presing, bilo je to jedno nadmudrivanje. Tako je to u fudbalu, kad sve ide, ide, kad ne ide, svako će se javiti... Ja sam selektor i ja odlučujem, poštujem ako neko ima drugo mišljenje, ali ja odlučujem. Nismo bili loši kao što rezultat govori. Pokušali smo sve, nismo uspeli, protivnik je bio bolji", rekao je Kovač.

10:12 - Finke: Zaslužen poraz, problem sa koncentracijomSelektor Kameruna Folker Finke rekao je u ponedeljak uveče da je Brazil zasluženo pobedio u poslednjem meču Grupe A Svetskog prvenstva i dodao da njegova ekipa mora da poradi na koncentraciji. "U nekim delovima meča smo igrali dobro, ali moramo da radimo na koncentraciji. Tri puta smo izgubili loptu i primili smo tri gola posle tih greška. Izgleda da ne možemo da budemo koncentrisani svih 90 minuta i moraćemo da radimo na tome. Brazil je zasluženo pobedio, stvorili su više prilika", kazao je Finke.

10:00 - Lovren: Primili smo jeftine goloveFudbaler Hrvatske Dejan Lovren ocenio je da je njegovoj reprezenataciji u meču protiv Meksika u ponedeljak uveče na Svetskom prvenstvu nedostajalo koncentracije i da je zbog toga primila jeftine golove."Ne mogu reći razlog teškog poraza. Nismo bili koncentrisani u prekidima, primili smo jeftine pogotke. Jako dobro smo igrali u prvom poluvremenu. Držali smo sredinu terena pod kontrolom. Isto je bilo i u 15 početnih minuta drugog dela. Nakon toga pala nam je koncentracija u prekidima, a pogodak smo prekasno dali", kazao je Dejan Lovren.

09:35 - Erera: Ono što smo hteli to smo i ostvariliSelektor Meksika Migel Erera ocenio je da se njegovi igrači nisu slomili pod pritiskom i da su odradili sjajan posao u pobedi (3:1) u ponedeljak uveče nad Hrvatskom na Svetskom prvenstvu."Ono što smo hteli to smo i ostvarili, došli smo do važne pobede, hvala navijačima na podršci i nadam se da ćemo ih još uveseljavati. Ne znam čemu se svi čude što se nismo slomili pod pritiskom, pričali smo na terenu, tamo gde je i najvažnije. Momci su odradili sjajan posao", rekao je Erera.

09:05- Brazil i Meksiko u osmini finalaFudbalska reprezentacija Brazila igaće protiv Čilea u osmini finala Svetskog prvenstva, pošto je sinoć pobedila Kamerun sa 4:1 (2:1) i osvojila prvo mesto u grupi A. Golove za Brazil postigli su Nejmar u 17. i 35, Fred u 48. i Fernandinjo u 84. minutu, dok je strelac za Kamerun bio Matip u 26. minutu. U drugom meču ove grupe u Resifeu Meksiko je savladao Hrvatsku sa 3:1 i eliminisao je sa šampionata. Meksiko je ovom pobedom zauzeo drugo mesto na tabeli i u osmini finala igraće protiv Holandije, koja je ranije danas bila bolja od Čilea (2:0). Mrežu golmana Pletikose načeo je kapiten Rafael Markez u 72. minutu, nekoliko trenutaka kasnije na 2:0 povisio je Andres Gvardado, a u listu strelaca upisao se i Havijer Ćićarito Ernandez u 82. minutu. Pet minuta kasnije konačan rezultat postavio je Ivan Perišić.

Pregled 12. dana Mundijala možete pogledati OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track