PROVUKLI SE: Francuzi uz poklon gol iz ofsajda srušili Ukrajinu

Baraž za Svetsko prvenstvo

PROVUKLI SE: Francuzi uz poklon gol iz ofsajda srušili Ukrajinu

Fudbal -
Trikolori su pobedom od 3:0 izborili plasman na Mundijal i postali prva ekipa koja je u evropskim baraž mečevima nadoknadila dva gola zaostatka

Fudbalska reprezentacija Francuske savladala je Ukrajinu sa 3:0 i izborila plasman na Svetsko prvenstvo, koje se naredne godine igra u Brazilu. "Trikolori" su poraženi u prvom meču sa 2:0, a Riberi je u 22. minutu šutirao, Pjatov je samo kratko odbio loptu, a naleteo je Sako da je pošalje u mrežu. Benzema je u 34. minutu anulirao razliku iz prvog meča, ali iz ofsajda, pošto je za metar bio iza defanzivaca Ukrajine. Valbuena mu je spustio loptu, a on je zakucao u mrežu za 2:0.Kačeridi je pred odlazak na odmor dobio žuti karton, a posle samo dva minuta nastavka, dobio je drugi za isključenje, pa se Ukrajina za Mundijal borila sa desetoricom. Kapitulirala je u 72. minutu kada je Gusev nespretno reagovao i autogolom doneo rivalu željenu prednost.

"Trikolori" su ujedno i prva ekipa koja je u evropskim baraž mečevima za odlazak na Mundijal uspela da nadoknadi zaostatak od dva gola.

http://www.youtube.com/watch?v=5PaAnUMqQZ8

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track