SUDIJSKA KOMISIJA: Oštećen Partizan, ali i Zvezda

Odlučeno

SUDIJSKA KOMISIJA: Oštećen Partizan, ali i Zvezda

Fudbal -
Sudija meča Partizan - Vojvodina Darko Bogdanović ide na dužu pauzu, dok su Ninoslavu Spasiću koji je delio pravdu na meču Spartaka i Zvezde, nađenje olakšavajuće okolnosti, pa će kraće pauzirati

Komisija za analizu suđenja Fudbalskog saveza Srbije ekspresno je analizirala najvažniji sporni detalj u prethodnom prvenstvenom kolu - penal koji je sudija Darko Bogdanović dosudio za Vojvodinu u 90+1. minutu utakmice protiv Partizana, iz kojeg su Novosađani došli do boda 1:1.Zaključak Komisije je da je Bogdanović pogrešio - prekršaj je bio izvan kaznenog prostora Partizana!

Komisija je analizirala i mnoge druge situacije sa tog meča, pre svega izricanje javnih opomena, tačnije disciplinskih mera i konstatovano je da je sudija Bogdanović "u više navrata na neadekvatan način primenjivao te mere", odnosno da je grešio i prilikom pokazivanja žutih i crvenih kartona, ili je propuštao da ih pokaže.

Zbog svih tih propusta Bogdanovićevo suđenje je ocenjeno kao nezadovoljavajuće i zbog toga će na pauzu. I to dužu, kažu u Komisiji.

Inače, Komisija za analizu suđenja podnela je disciplinsku prijavu protiv trenera Partizana Marka Nikolića zbog raznih izjava, a posebno zbog one da je "Bogdanović ispod ljudskog nivoa".

O toj prijavi odlučuje Disciplinska komisija FSS.

Takođe, Komisija za analizu suđenja predložila je Fudbalskom savezu Srbije da podnese disiplinsku prijavu protiv predsednika Partizana Dragana Đurića zbog komentara na račun predsednika Saveza Tomislava Karadžića, predsednika Sudijske komisije Bogoljuba Stepanovića i predsednika Komisije za analizu suđenja Zdravka Jokića.

Analizirana je i utakmica Spartak - Crvena zvezda (1:2) u Subotici. Komisija je utvrdila da je sudija Ninoslav Spasić pogrešio kada u 10. minutu nije dosudio penal za Zvezdu. U tom trenutku Nejc Pečnik je po desnom krilu, dobivši dugu loptu, umirio i predao loptu, a protivnički igrač da udara u šesnaestercu.

Pošto se sve događalo ispred dodatnog sudije Srđana Obradovića, Komisije je odlučila da i Spasić i Obradović odu na pauzu. S obzirom na to da je to jedina jasna greška za tu dvojicu arbitara sledi kraća pauza. Utvrđeno je i da je Spasić dobro postupio što nije dosudio kazneni udarac za Spartak u finišu meča, kada je Slobodan Novaković bio u prodoru, a Nikola Mijailović izbio loptu u korner.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track