PLANUO DRES: Pristalice Njukasla obožavaju Mitrovića
Foto: AP

Dokaz

PLANUO DRES: Pristalice Njukasla obožavaju Mitrovića

Fudbal -

Crno-beli dres s brojem 45 je najprodavaniji, što je dokaz koliko je Srbin prirastao za srce fanovima „svraka“ zbog svojih iskrenih postupaka i bespoštedne borbe

Aleksandar Mitrović simbol je Njukasla, a dresovi s njegovim imenom su najprodavaniji!Centarfor srpske fudbalske reprezentacije prva je zvezda „svraka“ iako nije standardan u prvom timu. Ipak, njega navijači Njukasla najviše cene i vole, a to pokazuju kupovinom njegovih dresova s brojem 45.

Nije jeftino

Portali koji se isključivo bave praćenjem događanja u timu sa severa Engleske dobili su informacije iz oficijelnih šopova „svraka“ i saznali da su Mitrovićevi dresovi najprodavaniji. Prati ga Dvajt Gejl, glavni konkurent u napadu, a potom slede Met Riči, Džondžo Šelvi, Džamal Laskeles i Ajoze Perez. Mitrov crno-beli dres u zvaničnoj prodavnici Njukasla, kako stoji na sajtu kluba, košta 59,99 funti, odnosno 70,4 evra, što nije nimalo jeftino, makar za naše srpske prilike.Ono što posebno daje draž celoj priči jeste da klinci koji navijaju za Njukasl, kao i njihovi očevi, obožavaju Srbina. Tako je dečji Mitrovićev dres ubedljivo prvi po prodaji, a cena mu je 46,99 funti, odnosno 55,14 evra. To praktično znači da otac i sin, navijači Njukasla koji obožavaju Aleksandra Mitrovića, ove sezone samo za dresove treba da izdvoje oko 107 funti, odnosno nešto više od 125 evra.

Žele ga mnogi

Da prate svoje navijače, pokazali su trener Rafa Benitez i uprava kluba koji nisu dozvolili transfer Srbina u redove premijerligaša Svonsija, koji je za Aleksandra Mitrovića bio spreman da plati čak 19 miliona evra. Slične uslove nudi i Kristal palas, ali čelnici Njukasla su odbili prodaju. Valja podsetiti da je centarfor Srbije stigao na Ostrvo u leto 2015. iz belgijskog Anderlehta, u transferu vrednom 16 miliona evra.

Pamte oktobarKUPIO IH PLESOMAleksandar Mitrović imao je od dolaska u Njukasl prisan odnos s navijačima, a može se reći da ih je kupio u oktobru ove godine, posle pobede nad Prestonom (6:0) u Liga kupu. Srbin je dao dva gola, a pristalice „svraka“ pevale su mu megahit italijanske pevačice Gale Rizato „On fire“, preimenuvši ime pesme u „Mitro‘s on fire“. Aleksandra Mitrovića je to oduševilo, pa je nekoliko minuta zajedno s navijačima pevao pesmu i đuskao na terenu stadiona Njukasla.

Aleksandar Radonić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track