(VIDEO, FOTO) SREĆAN ROĐENDAN, DŽAJO: Treća Zvezdina zvezda napunila 71 godinu i častila prijatelje i kolege tortom!
Dragan Džajić, Foto: FK Crvena Zvezda

DIVAN DAN

(VIDEO, FOTO) SREĆAN ROĐENDAN, DŽAJO: Treća Zvezdina zvezda napunila 71 godinu i častila prijatelje i kolege tortom!

Fudbal -

Treća Zvezdina zvezda Dragan Džajić napunio je danas 71 godinu!

Upravo tim povodom, danas je u klupskim prostorijama organizovana mala svečanost. Počasni predsednik Crvene zvezde častio je prijatelje i kolege tortom i zahvalio se svima koji su došli da obeleže ovaj dan.

U ime Crvene zvezde Draganu Džajiću je sve najlepše poželeo predsednik kluba Svetozar Mijailović.

— Toliko godina si u Crvenoj zvezdi čiju si ti istoriju obeležio. Želim ti da ostaneš uvek to što si bio Crvenoj zvezdi i da ostaneš večito mlad, a ova jedanaestica će te uvek podsećati na najlepše trenutke u Crvenoj zvezdi. Da nam još dugo živiš!

Dragan Džajić se svima zahvalio na pažnji.

— Neobično se prijatno osećam što ste danas ovde sa mnom, uz jedno skromno posluženje. Dugo sam ovde, ali ovako lepi trenuci ne mogu da se zaborave. Ovo što ste vi meni poželeli želim i ja vama. Želim da ovi mnogo mlađi od mene dožive mnogo više godina nego što ću ja, i nadam se da će naredni rođendani ovom klubu doneti još više slavlja i veselja.

foto: FK Crvena zvezda

Dragan Džajić je u Crvenu zvezdu došao kao petnaestogodišnjak, nakon maestralno odigranog juniorskog turnira u Valjevu gde su ga zapazili „lovci na talente“ najvećih klubova. Po prelasku u Beograd, Džajiću je trebalo samo šest meseci da zasluži poziv u seniorski tim, a kao važan istorijski podatak ostaće činjenica da je tadašnji trener Miša Pavić „velemajstoru“ ukazao šansu 8. juna 1963. godine u utakmici sa podgoričkom Budućnošću.

Prvu titulu u crveno-belom dresu osvojio je u narednoj sezoni 1964. godine, a ostaće upamćen i kao predvodnik generacije koja je prva u istoriji zabeležila het-trik u tadašnjoj ligi Eks Jugoslavije. Petim naslovom prvaka okitio se 1973, a uz to je i četiri puta podizao pehar namenjen osvajaču nacionalnog kupa. Statistika kaže da je zabeležio rekordnih 590 mečeva u Zvezdinom dresu i postigao 287 golova.

Nakon više nego uspešne igračke karijere Džaja je na predlog rukovodstva Crvene zvezde 1979. godine, seo u fotelju tehničkog direktora. Dvanaest godina kasnije osvajanjem titule prvaka Evrope i sveta, zajedno sa svojim saradnicima, Dragan Džajić, ispisao je najlepšu stranicu u istoriji srpskog klupskog fudbala. Osim mesta tehničkog direktora velemajstor driblinga je od 1998. godine, obavljao u dva mandata i funkciju predsednika kluba.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Što je nagrada za Italijana - to je kazna za Srbina

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track