ROMA ŽELI U FINALE LŠ Di Frančesko: Želim da napravimo rezultat kao protiv Barselone
Foto: Reuters

Liverpul stiže na Olimpiko

ROMA ŽELI U FINALE LŠ Di Frančesko: Želim da napravimo rezultat kao protiv Barselone

Fudbal -

Trener Rome Euzebio Di Frančesko rekao je danas da bi voleo da njegova ekipa u predstojećem meču Lige šampiona protiv Liverpula ponovi rezultat iz revanša četvrtfinala protiv Barselone.

"Voleo bih da napravimo rezultat kao na meču protiv Barselone. Tu ne mislim samo na rezultat, već na psihičku spremnost i želju sa kojom smo ušli u utakmicu od prvog minuta, ali znam da to nije lako. Ipak, verujem da uz podršku publike mi možemo to", rekao je Di Frančesko.

Roma je prošlog utorka u prvom meču polufinala Lige šampiona izgubila od Liverpula sa 5:2, pa joj tako u sutrašnjem revašu potrebna pobeda od 3:0 ili 4:1 kako bi se domogla finala u Kijevu.

Italijanska ekipa je na senzacionalan način u četvrtfinalu eliminisala Barselonu koja je iz prvog meča imala prednost od 4:1, ali je Roma u revanšu na svom stadionu ipak uspela da pobedi sa 3:0 i domogne se polufinala.

"Sada igramo sa u potpunosti drugačijim timom, psihički i taktički. Liverpul ne drži mnogo loptu, on igra direktan fudbal. ;Moramo da postignemo tri gola, a to znači da ne možemo da igramo ispred svog šesnaestarca, moramo da napadnemo. S druge strane to znači da će biti dosta prostora za njihove kontre, a o tome moramo da mislimo. Imaju jako brze igrače napred koji lako mogu da ugroze naš gol", rekao je trener Rome.

On je pozvao navijače da budu entuzijastični i podrže ekipu kao protiv Barselone.

"Igraćemo pred 70,000 ljudi. Želim da vidim entuzijazam, želju da se napravi podvig. Zato moramo da postignemo gol što pre, kako bismo dodatno 'zapalili' atmosferu i dali navijačima dodatan razlog da nam daju još jaču podršku", rekao je on.

Di Frančesko je rekao da je ekpa dobro pripremila utakmicu, a da će odluku o sastavu doneti sutra pred meč koji se igra na Olimpijskom stadionu u Rimu od 20.45.

Beta Foto: Reuters

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track