IVICA TONČEV ZA KURIR: Biće opet Real s Nišave!

Predsednik radničkoj najavljuje evropski fudbal

IVICA TONČEV ZA KURIR: Biće opet Real s Nišave!

Fudbal -

Prvi čovek Radničkog iz Niša Ivica Tončev pruža podršku fudbalerima na Malti, a u intervjuu za Kurir priča o stanju u klubu i ambicijama.

"Prva utakmica koju smo odigrali u Nišu je pokazala da ljudi vole fudbal i da im je nedostajao. Tri dana pre utakmice, a i posle nje se pričalo o fudbalu. Niš je bio željan ovakvog dešavanja i bila je potrebna jedna takva utakmica. Mislim da se u grad vratila velika želja za fudbalom i euforija koja je nekad postojala".

Znači li to da možemo da najavimo Real s Nišave drugi deo? "Da, ali... Mi smo zatekli staru tehnologiju i da bi Radnički opet bio Real s Nišave, moramo da je obnovimo. Nekada se radilo ručno, a danas... Moramo mnogo da radimo da bi Radnički bio kao nekada. Mi smo samo pokrenuli jedan proces koji je veoma dug".

foto: Starsport©

Da li je prvi cilj igranje u Evropi i sledeće godine? "To je najmanje što možemo da zacrtamo. Naš cilj je da sledeće godine jedan trofej dođe u Niš! Jer Niš, koliko je željan Evrope, toliko je željan i trofeja. Radnički nikada u svojoj istoriji nije bio treći, pa je ovo uspeh koji želimo da idemo još napred. Da u narednih godinu-dve osvojimo jedan trofej".

Koliko je to realno kada se u Srbiji "zna" da trofeji idu Partizanu i Crvenoj zvezdi? "Veliki sam protivnik toga, uvek se zalažem protiv toga. Fudbal u Srbiji nikad neće biti jak i dalje će biti prazni stadioni sve dok titula ne izađe van Beograda. Nije realno da daš milion evra fudbaleru, a da je budžet godišnji Radničkog toliki. Videli smo sad u kvalifikacijama da tim nije baš takav kakvim se predstavlja u javnosti. Ne možete da date fudbaleru platu od pola miliona, pa da kažete da mu treba vremena da se uigra. Kad će da se uigra? Kad se uigra onda istegao ligament, pa treba da zaleči. Ja kad dovedem fudbalera, mora odmah da igra i da na prvoj utakmci pokaže da je bolji od mojih fudbalera. Nema izgovora samo borba na terenu", jasan je Tončev.

Humanost Pomoć novinaru od karata

Ivica Tončev otkrio nam je i da se uspeh kao po običaju teško prašta. - Pričaju ljudi, lako im je prodali kare za utakmicu, uzeli pare. Uvek žele da omalovaže uspeh i da ispadne da se nešto radi kriminalno. Ja sam karte za svoje prijatelje kupovao! Deo novca od prodatih karata dajemo u humanitarne svrhe za pomoć novinaru Aleksandru Nikoliću - kaže Tončev, pa dodaje: - Prodali smo oko 9.000 karata za utakmicu sa nekom ekipom sa Malte. To Zvezda i Partizan ne bi mogli. Nišlije su pokazale da vole fudbal, a posebno bih pohvalio navijače "Meraklije" koji su došli kod nas i tražili da kupe karte za utakmicu sa Gzirom.

kurir.rs / Gojko Filipović

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track