BLAMAŽA ORLIĆA ZA OPROŠTAJ OD EP: Mlada reprezentacija Srbije ponižena od Nemačke i eliminisana sa Evra! Za publiku protiv Danske! (VIDEO)
Foto: EPA

KATASTROFA

BLAMAŽA ORLIĆA ZA OPROŠTAJ OD EP: Mlada reprezentacija Srbije ponižena od Nemačke i eliminisana sa Evra! Za publiku protiv Danske! (VIDEO)

Fudbal -

Mlada fudbalska reprezentacija Srbije izgubila je večeras u Trstu od Nemačke s 1:6 (0:3) u drugom kolu Grupe B i tako ostala bez šanse da se plasira u polufinale Evropskog prvenstva za igrače do 21 godine.

Ekipa Gorana Đorovića kao i u prvom meču protiv Austrije potpuno je bila van ritma i neubedljiva. Nemačka je od samog početka kontrolisala situaciju na terenu u Trstu i na kraju došla do ubedljivog trijumfa.

Vodeći gol za Nemce posle odlične akcije postigao je Marko Rihter u 16. minutu, da bi na 2:0 povisio Djanluka Valdšmit u 30. posle greške Saše Lukića na oko 35 metara od svog gola.

Valdmišt je svoj drugi gol, a treći za Nemačku postigao u 36. minutu, da bi Mahmud Daud u 69. povisio na 4:0, a het-trik kompletirao je Valdšmit u 80.

Kapiten Srbije Andrija Živković u 85. minutu iz jedanaesterca uspeo je da postigne počasni gol za Srbiju, da bi konačan rezultat u sudijskoj nadoknadi vremena postavio Arne Majer.

foto: EPA

Nemačka je pobedom nad Srbijom praktično osigurala plasman u polufinale Evropskog prvenstva, ali i izborila vizu za Olimpijske igre 2020. godine u Tokiju.

Nemačka je prva u Grupi B sa šest bodova, tri više od Danske i Austrije (3:1), dok je Srbija poslednja bez bodova.

TOK MEČA:

DRUGO POLUVREME:

KRAJ!

92. minut - GOOOOOL! Nemačka postiže šesti gol! Maja je strelac!

foto: EPA

84. minut - Lutovac ulazi u igru umesto Radonjića.

84. minut - GOOOOOL! Pogađa Živković sa bele tačke. Ovo je prvi gol Srbije na Evru.

83. minut - PENAL za Srbiju! Minijatura Ranđelovića koji je fauliran u šesnaestrcu, sudija pokazuje na belu tačku.

80. minut - GOOOOL! Valdšmit ponovo pogađa, za debakl Srbije. Sada je grešku napravio Radunović koji je možda bio i jedina svetla tačka Srbije na EP.

70. minut - Joveljić ulazi u igru umesto Luke Jovića.

69. minut - GOOOOOL! Daud pogađa mrežu Orlića posle katastrofalne greške zadnje linije Srbije.

68. minut - Nemci vrše izmene, selektor vadi iz igre bitnije igrače i odmara ih za odlučujući meč u narednoj rundi.

63. minut - Radunović sprečava katastrofu i brani sprečava čist gol Nemaca. Amiri je ušao svež sa klupe i na sve načine pokušava da postigne gol.

53. minut - Prvi šut Srbije na utakmici, preko Jovića.

46. minut - Ranđelović je ušao u igru umesto Danila Pantića, baš kao i u prvom meču.

46. minut - Počeo je drugi deo igre!

PRVO POLUVREME:

45. minut - Poluvreme!

42. minut - PREČKA! Nemci su svim silama napali gol Srbije!

39. minut - Sjajan pokušaj Dauta iz daljine. Ovo je osmi pokušaj Nemaca , dok mi nemamo niti jedan šut ka golu Pancera.

37. minut - 0:3 - GOOOOOL! Minijatura Valdšmita za ubedljivu prednost Pancera. Prošetao se špic Nemačke kroz našu odbranu. Orlići su blizu debakla!

35. minut - Nemci se poigravaju sa nama. Sada pokušavaju da nam daju gol PETOM!

30. minut - GOOOOOOL! Valšmit pogaša posle školske akcije Nemaca. Odbrana Srbije je pakleno loša. Pitanje je samo koliko još golova možemo da primimo! Za sada smo jedina reprezentacija na celom EP koja nije postigla gol!

22. minut - Sjajna reakcija Radunovića! Ponovo je golman Srbije jedan od najboljih na terenu.

16. minut - GOOOOL! Nemačka vodi golom Ritera! Oztunali je sjajno prosledio loptu kroz celu odbranu Srbije do Ritera koji je izbio sam ispred gola Srbije i nije mu bilo teško da savlada Radunovića.

13. minut - Igra se žestoko i otvoreno na obe strane. Gol visi u vazduhu.

8. minut - Odlična prilika za Nemce, srćom, na vreme je Gajić izbacio loptu u korner.

5. minut - Nemci su polako preuzeli inicijativu, ali bez prave prilike!

2. minut - Odlična prilika za Srbiju. Probio je Bogosavac, ali je neko zakasnio na drugoj strani. Na stadioni ima oko 5000 navijača, ali dosta ima navijača Srbije koji su veoma glasni, pa odzvanja Srbija, Srbija!

1. minut - Meč je počeo!

SASTAVI:

NEMAČKA (4-1-3-2): Nibel - Klosterman, Baumgartl, Tah, Henriks - Egeštajn. Eztunali, Daud, Nojhaus - Valdšmit, Rihter.

SRBIJA (4-3-3): Radunović - Gajić, Milenković, Babić, Bogosavac - Račić, Pantić, Lukić - Živković, Radonjić, Jović.

Selektor Đorović izvršio je dve izmene u odnosu na prvi meč sa Austrijom i premijeru na EP za mlade. Jedna izmena bila je prinudna, naime Jovanović je u prvom meču dobio crveni karton, pa će ga sada menjati štoper Zvezde Srđan Babić. Druga izmena je u veznom redu. Umesto Mašovića, sada će od starta biti na terenu Račić.

Ranije danas, mlada fudbalska reprezentacija Danske pobedila je danas Austriju s 3:1 u drugom kolu Grupe B Evropskog prvenstva za igrače do 21 godine u Italiji.

Danska je ovom pobedom ostala u trci za plasman u polufinale šampionata Evrope, pošto posle dve utakmice ima tri boda, koliko imaju Austrija i Nemačka koja ima utakmicu manje i večeras od 21.00 igra protiv Srbije.

Danci su poveli pogotkom Joakim Maehle u 33. minutu, da bi Austrija izjednačila preko Filipa Linharta u 47.- Austrija je u 71. minutu imala idealnu priliku da dodje do preokreta, ali Kristof Baumgartner nije iskoristio jedanaesterac.

Danci su to kaznili i došli do drugog gola, a strelac je ponovo bio Maehle u 77. minutu, dok je konačan rezultat postavio Andreas Skov Olsen u trećem minutu sudijske nadokande vremena.

Ne znamo da li su gledali kako Prle i Tihi tamane Nemce, ali se nadamo da će oni krenuti njihovom stopama. Doduše, na fudbalskom terenu!

"Orlići", vreme je da vidimo od čega ste kovani i da li je ovo još samo jedna zabluda o kvalitetnoj mladoj generaciji u srpskom fudbalu. Ipak, radi se o momcima koji su definitivno svetla budućnost naše reprezentacije.

U prvom kolu su potpuno razočarali! Nije ni stvar toliko u tom porazu od Austrije (0:2), koliko je zabolela očajna igra, bezidejnost, staromodan fudbal koji smo prikazali... Ako smo išta i prikazali, jer nam je najbolji igrač bio golman.

- Idemo na jačeg protivnika, ali možda će nam s te strane biti i malo lakše, bar u smislu da će naši brzi igrači imati više prostora. Drugačija će biti utakmica s Nemcima, tehnički su bolji od Austrije, ali i mi se pitamo kako će sve to da izgleda. Uzdam se i dalje u naš karakter. I u kvalifikacijama se isticao kad je bilo najteže, u Rusiji prvo, pa onda u prvoj utakmici u Austriji. Ovu generaciju je stvarno krasio taj karakter. Nadam se da će i sada da bude tako, da ćemo da budemo najbolji kad je najteže - poručio je Erhan Mašović za Mocart sport.

Nemci su u prvom kolu lako pobedili Dansku sa 3:1 i nema sumnje da su favoriti u meču protiv Srbije. Ali tu ulogu su imale i njihove starije kolege na SP 2010. godine, pa znamo kako su prošli.

TRST Stadion Nero roso

Kapacitet 21.000

Glavni sudija: Ištvan Kovač (Rumunija) Pomoćnici: Vasile Marinesku, Ovidiju Artene

Grupa B

1. kolo

Srbija - Austrija 0:2 (0:1)

Nemačka - Danska 3:1 (1:0)

2. kolo

Danska - Austrija 3:1 (1:0)

Srbija - Nemačka (21.00)

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track