ZVEZDIN DOBAR PAZAR: Crveno-beli pobedom počeli prolećni deo sezone VIDEO
Foto: Starsport©

Superliga Srbije

ZVEZDIN DOBAR PAZAR: Crveno-beli pobedom počeli prolećni deo sezone VIDEO

Fudbal -

Fudbaleri Crvene zvezde pobedom su otpočeli prolećni deo sezone.

Izabranici trenera Dejana Stankovića su u 20. kolu Superlige Srbije savladali Novi Pazar 3:1 (1:0).

Zvezda je povela u drugom minutu golom Milana Rodića, posle kornera koji je izveo El Fardu Ben. Prednost je udvostručio Milan Pavkov u 52. minutu, posle dobre akcije Veljka Nikolića i Mirka Ivanića.

Novi Pazar je smanjio zaostatak u 58. minutu golom koji je Abdulaj Sise postigao glavom, a pobedu crveno-belima obezbedio je Ivanić u 76. minutu sa nešto više od 20 metara iz voleja.

Od samog starta utakmice, težište igre bilo je na polovini Novog Pazara i vrlo brzo je to rezultiralo golom za gostujući sastav. Bila je to akcija i pas Pavkova za Gajića, nakon čega je usledio korner. Izveo ga je Ben sa desne strane, a Milan Rodić iz drugog plana utrčao i sa pet metara, potpuno neometano, poslao loptu u gol. Vrlo loša reakcija, kako defanzive Novog Pazara, tako i golmana Drobnjaka koji nije krenuo na tu loptu, a tim Dejana Stankovića je još jednom pokazao da su apsolvirali prekide. Ubrzo je bila i prva sporna situacija na meču, kada je Ivanić pogodio Zimonjića u ruku u šesnaestercu Novog Pazara. Bilo je to evidentno igranje rukom, ali je distanca bila mala i mladi defanzivac nije mogao da reaguje i spreči taj scenario.

Nije Zvezda potom mnogo pretila, a Novi Pazar jeste pokušavao, sa krila i preko Islamovića u 27. minutu, što je bila i najopasnija situacija pred golom Milana Borjana. Slabo je zahvatio loptu fubaler domaćih i bila je to laka intervencija kapitena Crvene zvezde.

Pred kraj prvog dela igre, Zvezda je pripretila ponovo iz prekida, kada je Gavrić izveo korner, lopta je pala ispred Pankova, ali ipak nije završila ponovo u mreži. Novu šansu za promenu rezultata, najbolju posle gola, Zvezda je stvorila uz pomoć rivala, pošto je Drobnjak sprečio autogol Bojića koji je nespretno reagovao.

Slabo su branili prekide igrači Novog Pazara i posle nove šanse Rodića u drugom poluvremenu, jasno je bilo da su izabranici Radoslava Bataka imali sreće što je bilo 1:0 u tom trenutku. U tom momentu jeste bilo tako, ali već posle dva minuta – nije. Sjajno je povukao loptu posle kontre Veljko Nikolić, sa njom pretrčao šezdesetak metara, a posle driblinga Ivanića, Pavkov preuzima i završava akciju.

Pravo niotkua usledio je pogodak za Novopazarce. Izuzetan gol, sa desetak metara, u trku i to glavom postigao je Abdulaje Sise posle nešto manje od sat vremena igre. Centrirao je Vlajković, a Gvinejac natrčao i ostavio Borjana nemoćnog. Uprkos tome što je rezultat ekipe Dejana Stankovića prepolovljen, držali su kontrolu gosti i dalje. Nije bilo konkretnih šansi pred golom Drobnjaka, sve do 76. minuta i novog prekida.

Kanga je sa tridesetak metara izveo slobodan udarac, gađao je pred gol rivala, ali je Kojić reagovao i izbacio loptu pravo na volej Mirka Ivanića koji uz pomoć ,,žabice’’ vara Drobnjaka. Iako deluje da je Drobnjak mogao bolje, ovakve lopte su neugodne za čuvare mreža.

Do kraja susreta, Crvena zvezda je imala nekoliko polušansi, ali ništa više od toga, te je pogodak Ivanića stavio tačku na meč.

Zvezda je ubedljivo prva sa 56 bodova, dok je Novi Pazar 14. sa 21 poenom.

Drugo poluvreme

90+3. minut - Kraj utakmice

87. minut - Slobodan udarac na dvadesetak metara od gola, ali je Delimeđac pogodio živi zid. Nedugo zatim na suprotnoj strani pred golom domaćeg tima spetljao se Ben, posle prodora Vukanovića.

76. minut - GOOOOOOOOL 1:3, Ivanić! Kanga je centrirao, lopta se odbila pravo na nogu Ivaniću, koji je pogodio mrežu

73. minut - Ovaj period utakmice obeležile su izmene u oba tima

61. minut - Ivanić je prošao po levoj, probao da proigra Bena, ali su se odbranili igrači Novog Pazara

58. minut - GOOOOOOOOOl. 1:2 Sise! Abdulaje Sise je prepolovio prednost Crvene zvezde sjajnim udarcem glavom posle centaršuta Tomića

52. minut - GOOOOOOOOOL, 0:2, Pavkov! Mirko Ivanić je bio u odličnom prodoru, Pavkov je izbegao ofsajd zamku i loptu koja je nehotice stigla do njega je poslao u mrežu

46. minut - Utakmica je nastavljena! Stanković je na pauzi napravio dve promene, Gavrića i Sanoga zamenili su Petrović i Vukanović

Drugo poluvreme

45+1. minut - Kraj prvog poluvremena

43.. minut - Dobra prilika za Novi Pazar pokušao je Mijič

36. minut - Zvezda je veoma opasna iz prekida. Pokuša je Pankov, Drobnjak je ukrotio loptu

33. minut - Pavkov je pokušao sa ivice kaznenog prostora, lopta je otišla malo kraj stative

28. minut - Islamović je posle kornera uputio prvi udarac ka golu Borjana 27. minut - Novi Pazar je sve ofanzivniji 20. minut - Prva ozbiljna pretnja domaćina. Moglo je da bude opasno posle centaršuta Mijića. Na drugoj stativi je bio sam Tomić i odlučio da vrati loptu ka Aganspahiću. Intervenisao je Radovan Pankov u poslednjem trenutku

7. minut - Zvezda sve vreme ima incijativu, lopta je uglavnom na polovini domaćina

5. minut - Igrači Zvezde su tražili penal nakon što je Zimonjić igrao rukom u kaznenom prostoru, ali je Danilo Grujić samo odmahnuo rukom

2. minut - GOOOOOOOOL 0:1, Rodić! Posle prekida fudbaler Crvene zvezde je ostao sam i bez problema zatresao mrežu

1. minut - Utakmica je počela

Prvo poluvreme

NOVI PAZAR: Drobnjak - Zimonjić, Trtovac, Kojić, Vlajković - Islamović, Sise - Stoiljković, Mijić, Tomić - Aganspahić.

CRVENA ZVEZDA: Borjan - Gajić, Pankov, Milunović, Rodić - Sanogo - Ben, Nikolić, Ivanić, Gavrić - Pavkov.

Sastavi

Šef stručnog štaba crveno-belih Dejan Stanković ističe da je zadovoljan odrađenim pripremama i odnosom svih igrača, kao i da za njega prvenstvo tek sada počinje:

’’Krećemo od nule, ništa nismo uradili, tako gledamo na stvari. Za nas kao da sad počinje prvenstvo i sa tim razmišljanjem ćemo ulaziti u svaku utakmicu. Pre svega sam prezadovoljan odnosom na celim pripremama, od prvog do poslednjeg igrača. Bilo je mnogo rada, uvek može bolje, težimo ka perfekciji, iz dana u dan poboljšavamo neke stvari za koje mislimo da mogu direktno da utiču na igru. Zadovoljan sam sa učinjenim na pripremama, a sada kreće onaj najlepši, ali i najteži deo, prvenstvo. U 44 dana imaćemo 11 utakmica, što znači da ćemo gotovo na svaka četiri dana igrati meč. Imamo izuzetno dobar roster, prezadovoljan sam i sa mojim stručnim štabom, načinom na koji smo odradili pripreme i da smo svi na broju. Bez i jednog problema smo završili pripremni period i to je ono što će praviti razliku u prvenstvu, jer ćemo morati da rotiramo igrače. Dolazak Falka se odužio, jedno vreme je bio i van ekipe, tako da za ovu utakmicu namenski nećemo računati na njega, jer želimo da prođe još jedan deo priprema. Sigurno će od sledeće utakmice biti u konkurenciji za startnih jedanaest. Zadovoljan sam sa onim što imamo, planski smo sve odradili. Imamo mnogo jakih utakmica, takođe i prioritete kao što su titula i kup, ali i da postignemo što bolji rezultat u utakmicama sa Milanom. Fudbal je kao što uvek govorim čudna igra, a mi ćemo sve uraditi da opravdamo grb Crvene zvezde. Ne znam koliko Milano prati Crvenu zvezdu, u ovom trenutku mi pratimo Novi Pazar i to je najvažnija utakmica za nas trenutno.’’

Šef stručnog štaba domaćeg tima Radoslav Batak najavio je da će njegova ekipa pokušati da iskoristi neke uočene slabosti u igri rivala:

’’Tih nedostataka nema mnogo, ali znamo šta nam je cilj i daćemo sve od sebe. Dobro funkcionišu, a Dejan Stanković je sve to lepo osmislio i postavio. Aktuelni šampion nije primio gol u pripremnim utakmicama, ali zadovoljan sam kako je u tom periodu izgledao i moj tim. Biće teško izabrati 21 igrača koji će konkurisati za tim. Čeka nas i sledeća teška utakmica, pa još jedna za tri dana.’’

Meč 20. kola Super lige Srbije između Novog Pazara i Crvene zvezde igra se sa početkom u 13 časova.

Novi Pazar – Zvezda Zvezda danas (13.00) nastavlja takmičenje u Superligi na gostovanju Novom Pazaru, a nema sumnje da crveno-beli već razmišljaju o Ligi Evrope i Milanu. Dvojka je 1,20, a kvota na Sigurnu pobedu (trijumf bez primljenog gola) crveno-belih je 1,88.Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Novi Pazar – Zvezda.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track