SLOVENAČKI ALBANAC SUMNJA U KVALITETE SAVA MILOŠEVIĆA: Šalja protiv stranih trenera u slovenačkim klubovima! SRBIN NA TAPETU
Foto: printskrin/Instagram NK Celje

šta čovek napriča

SLOVENAČKI ALBANAC SUMNJA U KVALITETE SAVA MILOŠEVIĆA: Šalja protiv stranih trenera u slovenačkim klubovima! SRBIN NA TAPETU

Fudbal -

Legendarni srpski fudbaler, bivši trener Partizana Savo Milošević preuzeo je ljubljansku Olimpiju, i iako prvenstvo još nije počelo, već je u centru pažnje ljudi u Sloveniji.

Tako trener Celja Agron Šalja, po državljanstu Slovenac i Albanac, u intervjuu za sportal ističe, doduše uvijeno, da sumnja u kvalitete srpskog stručnjaka.

Savo Milošević
foto: Instagram

- Jasno je da neko kao Savo Milošević privlači pažnju svojim imenom, ali ja stajem u odbranu naše profesije. Mislim da imamo dovoljno dobrih trenera u Sloveniji, ali nisam protiv stranaca. Daleko od toga. Ipak, voleo bih da trener stranac donese neko znanje i napredak slovenačkom fudbalu - rekao je Šalja i dodao:

- Ponoviću, strani trener "da", ali samo ako on nosi sa sobom određene vrednosti. Ako je to prosečan trener, nekad nasednemo na neke stvari, i ja to ne podržavam. Na kraju, mi moramo da težimo tome da podignemo naš fudbal na viši nivo. Zašto onda ne bismo dali šansu našim profesionalcima?

Možda je Šalja želeo u Olimpiju pa odatle ovakve izjave, a možda samo nije preboleo golove Miloševića kada je Jugoslavija od 0:3 došla do 3:3 na EP 2000. godine u duelu sa Slovenijom.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track