DESETKOVANI ORLOVI POVELI PA STALI: Favorizovani Portugal prejak za Srbiju
Foto: Starsport©

EP ZA FUTSALERE U HOLANDIJI

DESETKOVANI ORLOVI POVELI PA STALI: Favorizovani Portugal prejak za Srbiju

Fudbal -

Futsaleri Srbije astartovali su na Evropskom prvenstvu u Holandiji utakmicom protiv Portugala. Izabranici selektora Dejana Majesa su protiv aktuelnog prvaka sveta i Evrope su izgbili sa 4:2 (2:2). Kapiten Marko Pršić u ranoj fazi utakmice postigao golove za Srbiju.

Najbolji futsaleri Srbije su odlično počeli meč protiv najbolje svertske selekecije i poveli golovima kapitena Marka Pršića, člana Al Arabije.

On je prvo zatresao mrežu iz penala. U sedmom minutu, Stojčevski je sjajnom defanzivnom reakcijom dolazi do lopte ali promašuje veliku priliku. Ipak, lopta se odbija do Pršića, koji uz manje poteškoće postiže i drugi gol.

Međutim, posle neočekivanog vođstva Srbije, Portugalci su se brzo konsolidovali i već do poluvremena stigli do izjednačenja golovima Paulete i Varele. U nastavku susreta, Portugalci su maksimalno pojačali gas, pa su preko Žesusa i Paka stigli do pobede.

Naš nacionalni tim se pred ovaj meč suočio sa velikim kadrovskim problemima zbog povreda i korona virusa brojnih igrača, pa je selektor Majes mogao da računa na samo devetoricu igrača.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track