ŽAO MI JE ŠTO FEJENORD NIJE UPOZNAO PRAVOG DANKA LAZOVIĆA! Bivši napadač Partizana je bio najskuplji igrač kluba iz Roterdama!

loše iskustvo

ŽAO MI JE ŠTO FEJENORD NIJE UPOZNAO PRAVOG DANKA LAZOVIĆA! Bivši napadač Partizana je bio najskuplji igrač kluba iz Roterdama!

Fudbal -

Kad je 2003. godine iz Partizana prelazio u Fejenord za sedam miliona evra, bo je to najveći transfer u istoriji holandskog kluba

Međutim, Danko Lazović nije na stadionu "De kujp", čuvenom "tiganju" opravdao očekivanja.

Svestan je toga i strelac istorijskog prvog gola za reprezentaciju Srbije, koji je u razgovoru za holandske medije uoči susreta dva kluba koji se igra u četvrtak (18.45), prisetio vremena provedenog u dresu bivšeg prvaka Evrope i rivala crno-belih u osmini finala Lige konferencija.

- Početak u Fejenordu je bio sjajan, ali su kasnije su stvari krenule pogrešnim tokom. Kada sa ove vremenske distance razmišljam o tome imam utiska da nisam bio spreman da pređem u tako veliki klub kakav je Fejenord - rekao je Lazović.

Bivši napadač Partizana je priznao da je imao veliki pritisak zbog toga što je bio najskuplji igrač u istoriji slavnog kluba iz Roterdama, koji ima paklene navijače!

- Sve oči su bile uprte samo u mene, očekivali su se golovi, a kad ih ne bi bilo sledile su kritike. Nisam se najbolje snašao. Bio sam mlad, nisam znao jezik i vrlo brzo sam u Roterdamu izgubio samopouzdanje - priznao je Danko Lazović.

Transfer, Danko Lazović, Roma, Fiorentina, Darko Lazović
foto: Saša Pavlić

Usledio je odlazak u Bajer iz Leverkuzena i zatim povrtak u Partizan, što je po Lazovićevim rečima, bio njegov najbolji potez u karijeri.

- Povratak u Partizan je bio najbolja stvar koja mi se dogodila. Ponovo sam počeo da igram, na 11 mečeva sam bio strelac pet puta i osetio sam da sam živ. Opet sam bio fudbaler. Tad sam naučio koliko je važno kad ljudi veruju u vas - naglasio je nekadašnji srpski reprezentativac.

Nakon dobrih igara u crno-belom dresu, Lazović se ponovo vratio u Holandiju, gde je, priznao je to tamošnjim medijima, napravio jednu veliku grešku.

- U Fejenordu me nisu želeli i morao sam da odem, mada sam sa navijačima uvek imao sjajan odnos. Nažalost, to se pokvarilo nakon jednog gostovanja sa ekipom Vitesea u Roterdamu. Postigao sam gol i počeo sam baš mnogo da se radujem. Želeo sam da dokažem ljudima iz kluba da su pogrešili u vezi sa mnom. Međutim, navijačima se to nije svidelo i počeli su da mi zvižde. Na toj utakmici, ali i kasnije kad sam dolazio kao igrač PSV-a. Razumem ih u potpunosti, nije trebalo to da uradim, ali ja i dalje imam veliko poštovanje prema njima. Žao mi je samo što nisu uspeli da upoznaju pravog Danka Lazovića. Barem ne u dresu njihovog kluba - zaključio je Lazović.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track