ENGLESKA - KOLEVKA FUDBALA ILI NAMEŠTANJA? Kakva lakrdija u poslednjem kolu, trebala im pobeda od 7 razlike i SLAVILI 7:0 (VIDEO)
Foto: Profimedia

Muljatori

ENGLESKA - KOLEVKA FUDBALA ILI NAMEŠTANJA? Kakva lakrdija u poslednjem kolu, trebala im pobeda od 7 razlike i SLAVILI 7:0 (VIDEO)

Fudbal -

Bristol Rovers trijumfovao neverovatnim rezultatom u poslednjem kolu i na taj način izborio plasman u Treću ligu

Sramota u kolevci fudbala! Bristol Rovers ušao je u viši rang tako što je pobedio Skantorp sa nestvarnih 7:0. Upravo takva pobeda im je i trebala da izbore plasman u Ligu jedan.

Posebno je zanimljivo što su na Ostrvu, ovakav meč okarakterisali kao "spektakl, lud, magičan". Čini nam se da ovde nema nikakvog spektakla, ludosti, a ni magije. Ovo je čist primer fudbalskog nepoštenja, jer u engleskim ligama gotovo da nekada nema rezultata - 7:0.

Bristol Rovers
foto: Profimedia

Šta se zapravo desilo? Nortempton i Bristol su se borili za jedno mesto koje direktno vodi u viši rang takmičenja. Imali su isto bodova, a Nortempton je bio bolji sa gol razlikom (+5 u odnosu na Bristol). Nortempton je i pobedio u poslednjem kolu sa 3:1, ali... Džaba im sve to! Bristol je napunio do vrha mrežu Skantorpa i tako došao do velikog uspeha.

Koliko su uništili rivala najbolje se vidi iz podatak da su uputili 34 šuta ka golu 17-godišnjeg Ovena Fostera! Toliko o tom čuvenom engleskom fudbalskom poštenju kad tim u poslednjem kolu stavlja klinca na gol, a utakmica direktno odlučuje o putniku u Ligu jedan.

Žrtva cele priče, Nortempton, moraće u baraž gde ga u polufinalu čeka Mensfild. Drugi polufinalni par čine Port Vejl i Svindon.

Lakrdije Novog Pazara

Pandam ovim dešavanjima u Engleskoj je slučaj Novog Pazara u Super ligi Srbije. Pre svega, njihov meč protiv Radnika iz Surdulice, koji je završio i pred organima UEFA.

Upravo ovi timovi igraju ponovo u Super ligi predstojećeg vikenda. Biće zanimljivo videti šta će se desiti na tom meču.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track