NAJMODERNIJI STADION U SRBIJI! Ekskluzivni snimci: Evo kako trenutno izgleda i kada će biti svečano otvaranje (VIDEO)
Foto: Kurir/Jovan Mladenović

KURIR U LOZNICI

NAJMODERNIJI STADION U SRBIJI! Ekskluzivni snimci: Evo kako trenutno izgleda i kada će biti svečano otvaranje (VIDEO)

Fudbal -

Moderan objekat po najvišim evropskom standardima niče u Zapadnoj Srbiji, zavrili smo i pogledali kako napreduje gradnja.

U Loznici uveliko traju radovi na izgradnji fudbalskog stadiona po UEFA 4 standardima i potpuno je jasno da na Lagatoru niče sportski objekat za evropske utakmice.

Tribine sa sve četiri strane već imaju vidljive konture i može se naslutiti veličina stadiona čija gradnja će potpuno promeniti izgled ovog dela grada koji se poslednjih godina najviše razvija. Kapacitet će biti 8.067 mesta.

Kurir je imao ekskluzivnu priliku, da zaviri u budući velelepni objekat i vidi konture novog, modernog stadiona po visokim evropskim standardima.

00:15

Radovi na stadionu Lagator u Loznici

Stanovnici Loznice su veoma srećni, jer njihov grad nije zaboravljen, a uskoro će moći da se diče i jednim od najlepših fudbalskih objekata u Srbiji, na kome će pored Lozničana moći da igraju i reprezentativne selekcije Srbije. Iako su velike vrućine, radovi su u punom jeku. Gradilište je puno radnika. Radi se uveliko i na sređivanju okoline.

Kapacitet: 8.067 mesta

Kategorizacija: UEFA 4 standard

Rok za završetak radova: februar 2023.

Bruto površina: 26.888 metara kvadratnih

Tribine: 4, sve su pokrivene

glavni teren: Kombinacija prave i veštačke trave

broj parking mesta: 265

Na stadionu kažu da je za očekivati da će do februara iduće godine objekat biti predat na upotrebu.

1 / 7 Foto: Kurir/Jovan Mladenović

Prema rečima dipl. inžinjera građevinarstva Rajka Starčevića, odgovornog izvođača radova, do sada su završene tri četvrtine grubih betonskih radova, urađene interne saobraćajnice, asfaltirani parking sa 265 mesta i saobraćajnica do bolnice.

Evo kako će stadion izgledati za šest meseci:

Lagator, Loznica, rušenje stadiona
foto: T.Ilić

Uporedo sa stadionom radi se i pomoćno igralište koje je smešteno na prostoru do parkinga. Urađeni su već potporni zidovi, a igralište će imati veštacku travu kao i reflektore.

Sa novim stadionom, Loznica će svakako zauzeti važno mesto na fudbalskoj mapi Srbije.

Loznica sanja o eliti

Loznica je trenutno član Prve lige Srbije, a uskoro kada bude završen novi stadion, svakako da će ambicije porasti, odnosno pokušaće da se napadne elitni rang.

Ljubitelji fudbala u Loznici veruju da je to dostižan cilj u bliskoj budućnost i da će u svom gradu, na novom stadionu gledati i dva naša najveća kluba, Crvenu zvezdu i Partizan.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track