ŽELEO JE MIHINOJ PORODICI SMRT, A SADA PRIČA OVAKO! Hrvat koji je sa Sinišom bio u ŽESTOKOJ SVAĐI promenio ploču - Svi imamo mane!
Foto: EPA/ELISABETTA BARACCHI, Primoz Lavre / AFP / Profimedia

promenio ploču

ŽELEO JE MIHINOJ PORODICI SMRT, A SADA PRIČA OVAKO! Hrvat koji je sa Sinišom bio u ŽESTOKOJ SVAĐI promenio ploču - Svi imamo mane!

Fudbal -

Čitav region potresao se nakon smrti proslavljenog fudbalera Siniše Mihajlovića, čak i oni koji sa Mihom nisu bili u dobrim odnosima, iako ih nije bilo mnogo, sa velikom tugom su primili ovu vest.

Nekoliko nedelja posle Mihine smrti, oglasio se bivši hrvatski fudbaler Igor Štimac, koji je bio u dugogodišnjoj svađi sa Mihajlovićem.

Podsetimo, njih dvojica sukobili su se još početkom devedesetih godina, na utakmici Crvene zvezde i Hajduka u čuvenom finalu Kupu maršala Tita, a ratne sekire zakopali su pred meč Orlova i Vatrenih u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2013. godine.

- Pre svega mi je žao. Tako mlad čovek, uspešan sportista, mogao je još puno dati fudbalskoj porodici. Na stranu nacionalnost i sve zajedno, svi imamo mana i grešaka koje smo pravili, sve to treba da ostavimo iza sebe i oprostimo onima koji su ti želeli zlo, odnosno treba da budemo u stanju da se i tebi oprosti. Ja sam jednom rekao da sam mu oprostio to kako se ponašao i šta je sve uradio, ali kod nekih stvari, kad podvučeš crtu, ne možeš za nekoga reći da ti je prijatelj, simpatičan... Možeš oprostiti, ne prezirati ga, ali ta crta ne dozvoljava da se tu gradi prijateljstvo. Ne bi ni bilo legitimno u toj situaciji. Žao mi je, supruga je ostala bez muža, deca bez oca - rekao je Igor Štimac u podkastu "Inkubator".

O njihovoj svađi, govorio je i Siniša Mihajlović pre dve godine u intervjuu za "Gazetu delo Sport".

- Sećam se finala Kupa Jugoslavije 1991. godine. Izgubili smo od Hajduka, Alen Bokšić je dao gol. Pre utakmice, u tunelu koji vodi do terena, Igor Štimac, Hrvat i moj saigrač iz mlade reprezentacije, govori mi: 'Molim Boga da ti naši ljudi pobiju porodicu u Borovu.' Borovo je mesto mojih roditelja - rekao je Miha tom prilikom.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track